SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK HEYETİ DİYARBAKIR’DA

DİSK HEYETİ DİYARBAKIR’DA
Bu haber 11 Aralık 2015 - 14:27 'de eklendi ve 355 views kez görüntülendi.

DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ TAHİR ELÇİNİN EŞİNİ VE BAROYU ZİYARET ETTİ
DİSK Genel Başkanı Kani Beko yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Diyarbakır Barosunu ve Tahir Elçi’nin eşini ziyaret ederek taziyelerini ilettiler. Heyet daha sonra Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.
“BU ÜLKEDE HİÇ KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ”
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tahir Elçi’nin katledilmesi ile ilgili olarak Diyarbakır’da yaptığı konuşmada şunları ifade etti.
“Barış elçimiz Tahir Elçi’nin ailesine, yakınlarına ve hukuk camiasına bir kez daha başsağlığı dilemek için buradayız.
Tahir Elçi sonsuzluğa uğurladığımız yüzlerce, binlerce barış güvercininden biri oldu. Bu ülkede maalesef en çok güvercinleri vuruyorlar.

O hepimizin barış elçisiydi. Son sözlerinde dahi barışı savundu: “Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun” dedikten sonra öldürüldü.
Bize düşen onun son sözlerine sahip çıkmaktır. Güvercinlerin öldürüldüğü bir ülkede barış yoktur, hukuk yoktur, demokrasi yoktur, özgürlük yoktur.

Eğer bu ülkede Diyarbakır’ın failleri bulunsaydı, Suruç katliamı olmayacaktı.

Suruç’un faillerinin üzerine gidilseydi, Ankara katliamı olmayacaktı.

Ankara’da düzenlediğimiz “Emek-Barış-Demokrasi” mitingini kana bulayanlar hesap verseydi, belki de Tahir Elçi aramızda olacaktı.

10 Ekim’de Ankara’da dost emek ve meslek örgütleriyle beraber düzenlediğimiz Emek-Barış-Demokrasi mitinginde kaybettiğimiz arkadaşlarımızı da burada anmak istiyorum. Onlar da emeğin barış elçisiydi, onlar da emeğin güvercinleriydi.

Sorumlular yargılanıp hesap vermelidir ama en önemlisi bu gibi acı olayların yaşanmamasının yegane yolu ülkemizde barışın ve demokrasinin egemen olmasıdır. Bu ülke toprakları kana ve göz yaşına doymuştur.

Biz bu ülkede kimse ölmesin istiyoruz. Polisler de ölmesin, askerler de ölmesin, gençlerimiz de ölmesin, barış elçileri de ölmesin.

Bugün barış istemek, demokrasi istemek, emeğin haklarını istemek bedel ödemeyi gerektiriyor. Savaşın, faşizmin ve sömürünün iktidarı karşısında bedel ödemeyi göze almadan barış da, demokrasi de, emeğin hakları da kazanılamıyor.

Tahir Elçi’nin cenazesinde de gördük: Barış için bedel ödeyenleri milyonlar kucaklıyor. Bazıları ölünce milyonların kalbine gömülüyor, bazıları yalnız başına toprağa gömülüyor.

Tarih göstermiştir ki tüm diktatörler yalnız başına gömülür. Tabutunu omuzlayacak insan zor bulunur. Emek, barış, demokrasi güvercinlerinin tabutunu da davasını da milyonlar omuzlar. Biz DİSK olarak bu davayı dostlarımızla beraber omuzlamaya söz veriyoruz.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA