SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN ZAM TEPKİSİ

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN ZAM TEPKİSİ
Bu haber 07 Haziran 2023 - 19:39 'de eklendi ve 258 views kez görüntülendi.

HÜSEYİN ÖZKAYNAK MAAŞ ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ
‘Emeklilere yalan söylemeyin!’
Emekli aylıklarına yapılan seyyanen zammın ardından beklenen kademeli artış, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini etkileyecek. Ancak emekliler çok da umutlu değil.

NE OLMUŞTU?
Ocak ayında memur ve emekli aylıklarına yüzde 30 oranında seyannen zam yapıldı. Memur aylıklarına yapılan zammın 13.52 puanı, SSK ve BAĞ-KUR aylıklarına yapılan zammın da 14.60 puanı normal zam dışındaki refah zammından oluştu. Emekli maaş ve ikramiyelerinde düzenleme yapılacağı dillendirildi. Emeklilere ara zamda çalışmalar hızlandı.

“EMEKLİLERİ DE BÖLDÜLER”
En düşük emekli maaşı zammından faydalanamayan kesim, 10-15 bin TL arasındaki emekli aylıklarının yüzde 45, 15-20 bin TL arasındaki aylıklara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere aylıklara da yüzde 35 oranında zam yapılabileceği dile getiriliyor. Ara zammın yüzde 45 oranında yapılması halinde 10 bin TL‘lik emekli aylığının, 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 TL olabileceği belirtiliyor.

ÖZKAYNAK: “AKP’NİN SÖZLERİNE İNANMIYORUZ”
AKP hükümetinin emeklilere yönelik bundan önceki icraatlarını yakından takip ettiklerini belirten DİSK’e bağlı Emekli-Sen Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “ Açıklamasında: “Sözde emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardılar. Güya emeklileri rahatlatma yoluna gittiklerini söylüyorlar. Böyle birşey yok. Esas kök aylıklara yapılan bir zam yok. Geçici olarak aceleyle seçim öncesi bir iyileştirme yaptılar. AKP iktidarının zam söylentilerine inanmıyoruz.” dedi.

“EMEKLİLERİ İKNA ETME ÇABASI”
Özkaynak sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Hatta kademelendirerek yapacakları zamda emeklileri tatmin edecek bir oran değil. İktidarın zam söylemlerine asla güvenmiyoruz. Boşuna emeklileri ikna etmeye çalışıyorlar. Yerel seçimlere giderken emeklileri yine aldatmaya, yokluktan gelen zaaflarını kullanmaya çalışıyorlar. Bu çabalar boştur. Oy avcılığından başka bir şey değildir. Hazine boş iken 80 milyar dolar eksi bakiye var iken, 4,5 trilyon ülkenin dış borcu var iken emeklilere yönelik aldatma çabaları bizi iknaya yetmiyor” dedi.

“EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALMAMALI”
Bir emeklinin şu anda en az 20 bin lira alması gerektiğini savunan Başkan Özkaynak, “Biz alanlarda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu iktidarla bu işlerin yürümeyeceğini biliyoruz. Mehmet Şimşek’i ekonomiyi düzeltecek diye piyasaya sürdüler. Biz Şimşek’in cemaziyelevvelini biliyoruz. Geçmişte emeklilerle, emekçilerle ilgili yaptıklarını biliyoruz. İnanmıyoruz. Emekli maaşlarının asgari maaşın altında kalmasını istemiyoruz. Asgari maaşlarının da günün koşullarına göre temel gıda ve insanca yaşama koşulları göz önüne alınarak belirlenmelidir. Bugünün koşullarında asgari ücret ve emekli maaşı en az 20 bin lira olmalıdır. Bu AKP iktidarının yapabileceği bir şey değil. Bir hayal” dedi.
KAYNAK: Ege Telgraf

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA