SON DAKİKA

Haberertesi

DAVA AÇMADIĞI BİR O GAZETE VARDI

DAVA AÇMADIĞI BİR O GAZETE VARDI
Bu haber 10 Mayıs 2016 - 20:27 'de eklendi ve 263 views kez görüntülendi.

ERDOĞAN BİLD GAZETESİNE DE DAVA AÇTI
Sözcü gazetesinden Ali Gülen‘in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman ZDF kanalı sunucusu Jan Böhmermann’a açtığı davadan sonra bir ilke daha imza attı ve 3.5 milyon tirajlı Bild Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner’e de dava açtı. Erdoğan, Döpfner’e karşı ihtiyad-i tedbir kararı isterken avukatı, “Müvekkilime karşı kitlesel taciz var” dedi.
‘KENDİ SÖZLERİM GİBİ’ DEMİŞTİ
Berbat bir şiiri eleştiri olarak okuyan Böhmermann’a yine de basın özgürlüğü adına destek çıkan Döpfner, Welt Am Sonntag Gazetesi’nde yayınladığı açık mektupta, “Ben Bay Böhmermann’ın her türlü tanımlamasının ve densiz eleştirisinin yanındayım. Hukuksal olarak da her türlü benim sözlerim gibi kabul ediyorum” demişti.
Erdoğan’ın Almanya’daki avukatı Ralf Höcker, işte tam da bu sözlere karşı tedbir getirilmesini yani Döpfner’den bir daha söylemeyeceğini garanti etmesini istedi.
KİTLESEL TACİZ BENZETMESİ
Döpfner’in Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Erdoğan hakkında yazdığı “sövgü şiiri”ne verdiği açık destek nedeniyle başvurduklarını belirten Höcker, başvurunun Köln Asliye Hukuk Mahkemesi’ne apıldığını, buradan bir tedbir kararı çıkmazsa, Erdoğan’ın bir üst mahkemeye gitmesini isteyeceğini söyledi.
Avukat Höcker, „Bu olay bir tür kitlesel taciz gibi. Biri başladığı zaman, diğerleri de aynı boşluktan yararlanarak aynı suçu işliyor“ derken, bir anda binlerce kişinin müvekkiline karşı aynı suçu işlememesi için harekete geçtiklerini savundu.
EN GÜÇLÜ YAYINCI…
“Bild” ve “Die Welt” gazetelerinin sahibi Alman medya devi Axel Springer AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner, Almanya’nın en güçlü yayın organlarından birinin başında bulunuyor. Döpfner’in avukatları, henüz kendilerine bildirim yapılmadığını ve geldikten sonra cevap vereceklerini belirtti.image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA