SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE CUMHURİYET KUTLAMALARI

ÇİĞLİ’DE CUMHURİYET KUTLAMALARI
Bu haber 29 Ekim 2015 - 10:17 'de eklendi ve 460 views kez görüntülendi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNDE COŞKU VE KARARLILIK VARDI
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda meşaleler eşliğinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, meclis üyeleri, partililer, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve coşkulu halk kitlesi katıldı. Yürüyüş saat 18:30’da belediye binası önünden başladı. Coşkulu kalabalık önce güvercin uçurdu, ardından ellerinde dev Türk bayrağı ve meşalelerle Anadolu Caddesi üzerinden Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
“ÇİĞLİ CUMHURİYET’İ SEVİYOR”
Sloganlar eşliğinde Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalığa çevre esnafı ve halk da alkış tuttu, ıslık ve sloganlarla destek verdi. Çiğli’nin her zaman Cumhuriyet’e sahip çıktığını belirten Başkan Arslan, yaptığı konuşmada, “Çiğli demokrasinin beşiğidir. Çiğli, çağdaş, aydın demokrat bir kenttir. Yıllardır sloganımız ‘Çiğli cumhuriyeti seviyor’. Cumhuriyeti korumak adına efor sarf ediyoruz. Cumhuriyet bayramımızda Çiğli’yi bayraklarla donattık. 5 bin bayrağı halkımıza dağıttık. Amacımız bu coşkuyu had safhaya çıkarmaktı ve bu oldu” dedi.
AZİZ KOCAOĞLU: “ATATÜRK’ÜN İZMİRLİLERİ SEVDİĞİ KADAR İZMİRLİLER DE ATATÜRK’Ü SEVİYOR”
Alkışlar eşliğinde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 milyon 300 bin nüfusu ile İzmir’in her zaman Atatürk’e bağlı olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu; “Cumhuriyet bayramı, ülkemizin kuruluşu ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıl dönümü. Her 29 Ekim’i coşku ile kutluyoruz. İzmirliler bayramlarda balkonlarına Atatürk posteri ve Türk bayrağı asıyorlar diye laf söylüyorlar. Biz övünç, kıvanç ve minnet duygusuyla ulu önder Atatürk ve bayrağımızı her zaman her yerde asacağız. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu ve ulu önderin verdiği mücadeleyi iyi biliyoruz. Atamızı kimseye unutturmayacağız. Atatürk’ün İzmirlileri sevdiği kadar İzmirliler de Atatürk’ü seviyor” diye konuştu.
ÇİĞLİ’DE 5 BİN BAYRAK DAĞITILDI
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle esnaf ve vatandaşa 5 bin adet Türk bayrağı dağıttı.
BAŞKAN ARSLAN BAYRAK VERDİĞİ YURTTAŞLARIN BAYRAMI’NI DA KUTLADI
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Cumhuriyet Bayramının daha coşkulu kutlanması amacıyla Çiğli sokaklarını gezerek Türk bayrağı dağıttı. Yoldan geçen vatandaşlar ve esnaflar tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılanan Başkan Arslan, şehrin birçok noktasında dağıtılan Türk bayrakları eşliğinde esnaf ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Esnaflar, bayrak dağıtılması ve bayram kutlaması ziyaretinden dolayı Başkan Arslan’a teşekkürlerini ilettiler.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA