SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’LİLERDEN GATA’YA ZİYARET

CHP’LİLERDEN GATA’YA ZİYARET
Bu haber 12 Haziran 2016 - 10:57 'de eklendi ve 374 views kez görüntülendi.

UTKU ÇAKIRÖZER, ÇETİN ARIK VE AHMET ATAÇ GAZİ VE AİLELERİ İLE
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaralı gazilerin önemli bir bölümünün tedavi gördüğü GATA ve TSK Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
CHPLİ MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI GAZİLERİ VE AİLELERİNİ DİNLEDİLER
Milletvekili Utku Çakırözer ve beraberindekiler PKK ile mücadelede yaralanan ve aralarında Eskişehirli gazilerin de bulunduğu yaralı asker ve polisler ve yakınlarıyla görüşerek sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Çakırözer, “Ülkemizin savunmasında kahraman arkadaşlarımızın sağlığına kavuşması için hem GATA hem TSK rehabilitasyon merkezinde her türlü imkanın seferber edilmiş durumda. Kendilerine gösterilen yakın ilgiden son derece memnunlar. Biz de bunu görmekten büyük memnuniyet duyduk” dedi.
‘GAZİLERİMİZİN BAZI BEKLENTİLERİ VAR’
Çakırözer, terör örgütüyle mücadelede her gün acı haber gelirken, bu mücadelede yaralanan güvenlik güçlerinin tedavileri sürecinde bazı zorluklarla karşı karşıya kalabildiğini belirtti. Gazilere her türlü destek ve olanağın tanınmasının devletin anayasal görevi olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Gazilerimizle ve yakınlarıyla konuşmalarımızda devletten bazı beklentiler içinde olduğunu gözlemledik” diyerek şöyle devam etti:
“Gazilerimizin tedavi sürecinde ihtiyaç duydukları malzemeler, 5510 sayılı kanuna göre SGK tarafından yayınlanan ürün listelerinden, yine kurum tarafından belirlenen usul ve esaslara göre karşılanıyor. Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) tedavi sürecinde zorunlu olarak kullanılan bazı ürünlere yer verilmediği için devlet hiçbir destekte bulunamıyor. Örneğin piyasada 20-30 liraya satılan bariyer kremi olarak adlandırılan bir kremi dahi devlet karşılayamıyor. Gazi yakınlarını bunun parasını cebinden veriyor. Bunun gibi başka örnekler de var. Canını bu ülke için siper eden gazilerimize böyle bir uygulama kabul edilemez. Devleti derhal bu soruna el atması ve çözüme ulaştırması gerekiyor.”
HEP BERABER ÇIKARALIM
Milletvekili Çakırözer, bu ve benzeri eksikliklerin mevzuatta giderilmesi için gazi ve şehitler ile yakınlarının sosyal, ekonomik hakları genişleten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu ve tüm CHP milletvekillerinin imzasının olduğu kanun teklifinin bulunduğunu hatırlattı. Kanun teklifinin hala Meclis komisyonunda olduğunu kaydeden Çakırözer, iktidar partisine çağrıda bulundu ve teklifi destekleyerek bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA