SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’LİLER SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ

CHP’LİLER SURİYELİLERİ ZİYARET ETTİ
Bu haber 02 Ocak 2016 - 21:53 'de eklendi ve 392 views kez görüntülendi.

CHP GENEL SEKRETERİ GÜRSEL TEKİN VE İSTANBUL İL BAŞKANI CEMAL CANPOLAT SURİYELİ GÖÇMENLERİ DİNLEDİ
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da aralarında bulunduğu CHP’li heyet Fatih’te bulunan Suriyelileri evlerinde ziyaret etti.
ÇOCUKLARA DA HEDİYE GÖTÜRDÜLER
Suriyelilerin dertlerini dinleyen Tekin ve beraberindekiler, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı. Savaştan kaçarak Balat’ta kiraladıkları evlerde kalan Suriyelileri akşam saatlerinde ziyaret eden Gürsel Tekin ile Cemal Canpolat, onların dertlerini dinledi. Suriyeli bebekleri kucaklarına alarak seven Tekin ve Canpolat, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar.
Gürsel Tekin ve Cemal Canpolat daha sonra kendisini takip eden basın mensuplarına açıklama yaptı.
GÜRSEL TEKİN: “BU İNSANLARIN DURUMUNU KAMUOYUNA DUYURMAK BİZİM GÖREVİMİZ”
Gürsel Tekin konuşmasında, “Bugün İl Başkanımız, İlçe Başkanımız ve yöneticilerimizle yeni yılda mülteci olan vatandaşlarımızı, aynı zamanda aynı apartmanda aynı kaderi paylaşan çeşitli ülkelerin insanları, aynı zamanda bizim kendi ülkemizdeki insanların durumunu hep beraber görelim istedik. Belki farkında değilsiniz, biz birinci apartmana gittiğimizde sadece Suriye’de, Libya’da, Yemen’de, Ortadoğu coğrafyasında değil daha bir ay önce güneydoğu coğrafyasında iki aile onlarda mülteciler gibi çocuklarını alıp buraya gelmek zorunda kalmışlar. Bir yerlere sığınmışlar. İş yok, güç yok. Bu bizim ana muhalefet olarak görevimiz. Sizin aracılığınızla, bu görünmeyen manzaraları öteki Türkiye’de nelerin yaşanıp yaşanmadığını kamuoyuna duyurmak görevimiz. Tablo bu”dedi.
CEMAL CANPOLAT: “ÖTEKİLERİN SIKINTILARINI PAYLAŞIYORUZ”
Cemal Canpolat ise, “Yaşamın her alanında ötekiler sıkıntı çekiyor. Yüzlerce aile, yüzlerce çocuk evsiz, yersiz, yurtsuz. Orada belki birbirine çatıştıranlar burada aynı ev içerisinde bir arada kalıyorlar. İster Arap halkları olsun, ister doğuda zorunlu taşınan Kürt kardeşlerimiz olsun, görüyorsunuz ki hepsinin kaderi aynı. Tıpkı Filistin’dekilerin kaderi gibi biz bugün Genel Sekreterimizle birlikte onların acısını paylaşmak için buradayız” şeklinde konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA