SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ SARI’DAN MEMUR ZAMMINA TEPKİ

CHP’Lİ SARI’DAN MEMUR ZAMMINA TEPKİ
Bu haber 01 Eylül 2023 - 8:47 'de eklendi ve 13 views kez görüntülendi.

HABER/ Sait TEMUR
2024 İÇİN YÜZDE 26,5 ZAM SEFALET ZAMMIDIR
CHP Balıkesir Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma, Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı, AKP iktidarının memur ve emeklileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

“BU KOMİK ZAM MEMURUN CEBİNE GİRMEDEN ERİYECEK”
CHP’li Serkan Sarı, “Biz AKP iktidarının cemaziyellevvelini biliriz. Dün derdi memur, emekli velhasıl vatandaş olmayanın bugün de derdi ne vatandaş olur ne emekli ne memur ne de işçi! ‘Kamu görevlilerini ve memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyen AKP kurmayları şunu çok net bilsin; bu maaş zammı memurun ve emeklinin cebine girene kadar çoktan eriyecek. O yüzden kimseyi kandırmayın!” dedi.

“SEFALET ZAMMI”
“Dağ fare doğurdu”
diyen CHP’li Serkan Sarı, 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisinin AKP iktidarından beklediği maaş zammını alamadığı ifade etti. Serkan Sarı, memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılan 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 artış zam oranlarını “sefalet zammı” olarak değerlendirerek şöyle devam etti:
“Alım gücünün azalmasıyla vatandaşın cebindeki para hızla değer kaybediyor. Alım gücü her geçen gün eriyen vatandaşlarımız ekonomik soykırımın pençesinde mücadele veriyor. Memur ve emeklilerimiz için verilen maaş zammı ne zaman cebine gidecek? 2024 yılı ve 2025 yılında! Yani şunu çok net söyleyebiliriz bu maaş zammı memurun ve emeklinin cebine girene kadar çoktan eriyecek. En büyük banknotumuz 2009’da tedavüle çıktığında yaklaşık 3 çeyrek altın alınabiliyordu. Şimdi 1 çeyrek altın için 200 TL’lik banknottan 14 tane olması gerekiyor. Bu ekonomik soykırımda bu enflasyonist ortamda 4 ay sonrasını kestirmek mümkün mü? En azından memurumuzun, emeklimizin ve tüm vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının daha iyi olmayacağını kestirmek mümkün. Çünkü biz, AKP iktidarının cemaziyellevvelini biliriz. Dün, derdi memur, emekli velhasıl vatandaş olmayanın bugün de derdi ne vatandaş olur ne emekli ne memur ne de işçi!”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA