SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DEN ÖZEL’E SERT YANIT

CHP’DEN ÖZEL’E SERT YANIT
Bu haber 13 Ağustos 2016 - 12:05 'de eklendi ve 401 views kez görüntülendi.

CHP CEZAEVİ KOMİSYONU’NDAN NECDET ÖZEL’E: “ÖZÜR DİLEME. HESAP VER!”
Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu (CHP-CK) üyeleri olarak Balyoz Davası’nda verilen hükümler kesinleştikten sonra; dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Ekim 2011 tarihinde Hasdal ve Hadımköy Cezaevlerinde tutuklu bulunan komutanlara “Davanın tamamen sahte belgelere dayandığını biliyorum. Çözmek için uğraşıyorum. Bu işi kendi yöntemlerimle çözeceğim. Ben boşuna Genelkurmay Başkanı olmadım. Çözemezsem çekip gideceğim” şeklinde söz verdiği iddialarını kamuoyu ile paylaşmış, Necdet Özel’i istifaya çağırmıştık. Bu açıklamamızın üzerine Necdet Özel “Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. ‘Ahmet, Mehmet istedi’ diye istifa etmem.” ifadelerini kullanarak Komisyonumuzu marjinal olarak göstermiş ve tüm sorularımızı yanıtsız bırakmıştı.
DOĞRULARI DİLE GETİREN CHP’YE DAVA AÇMIŞTI
Balyoz Davası’nda verilen hükümler kesinleşip, çok sayıda silahlı kuvvetler mensubuna haksız cezalar yağarken, müebbet hapisler havada uçuşurken; “Elimden geleni yaptım, Başbakan beni de kandırdı” diyen Necdet Özel’e tekrar bu sözlerini hatırlattığımızda istifa çağrılarımıza sus pus olan Necdet Özel çareyi CHP Cezaevi Komisyonu üyelerine dava açmakta bulmuştu. Bizler tüm haksız, hukuksuz yargılamalar sırasında mağdurların yanında adalet ararken; susan, kılını kıpırdatmayan Necdet Özel’e o gün bize bu davayı açtığında şunu söylemiştik: “Bu davayı büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve hayatta olan tüm Balyoz sanıkları ile ailelerini ilerleyen süreçte görülecek mahkemelerde şahit dinleteceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz”
“FETÖ ÖRGÜTÜ KENDİNİ İYİ GİZLEMİŞ”
Yine hepimizin bildiği üzere; 29 Temmuz 2011 Yüksek Askeri Şura toplantısında Balyoz ve Ergenekon davalarından yargılanan komutanlarla ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner YAŞ’ta terfi ve ataması ele alınan komutanlarla ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı olmadıkça TSK’daki teamüllerin hayata geçirilmesi gerektiği yönünde tutum sergilemiş, bu durum hükümet ve TSK ilişkilerinde gerginlik yaratmış ve Işık Koşaner istifa etmişti. O günkü cemaat gazetesi Taraf 30 Temmuz 2011 tarihli manşetinde “Daha Karpuz Kesecektik” diyerek cemaate ve iktidara karşı onurlu duruş sergileyen Işık Koşaner’le alay ederken ve Genelkurmay Başkanlığına Necdet Özel’in gelişini ise “Özel Bir Genelkurmay Başkanı” sözleri ile duyurmuş; cemaat Necdet Özel’in gelişini adeta davulla zurnayla karşılamıştı.
Bugün “hepimiz özür dilemeliyiz” diyen, “Çok iyi gizlenmişler” diyerek adeta timsah gözyaşları döken Necdet Özel vatandaşın aklıyla alay etmektedir. Hala daha içinde bulunduğu duruma rağmen gizlenmeye çalışan biri varsa o da FETÖ örgütü iyi gizlenmiş diyenden Necdet Özel’den başkası değildir.
“ÖZÜR DİLEMEK YETMEZ”
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından “hepimiz özür dilemeliyiz diyen Necdet Özel özür dilemesi gerekenler arasında değil, hesabını vermesi gerekenler, bedel ödemesi gerekenler arasındadır. Eğer birileri bu darbeye zemin oluşturduysa asker olarak en üst düzeyde sorumlusu Necdet Özel’dir.
Bizler CHP Cezaevi Komisyonu olarak bu süreçte tüm sorumluluğu olanlar da dahil olmak üzere;
⎯ Ordunun başı olarak en önemli görevi personeline sahip çıkmak ve liyakat esasına göre doğru kişilerin doğru göreve terfi ve tayininden sorumlu olmak olan ancak atadığı her 2 generalden 1’inin darbeci çıktığı dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi,
⎯ Genelkurmay eski Başkanı unvanını kullanamaması,
⎯ Bu konuda edindiği tüm sosyal ve maddi haklarından mahrum bırakılması;
⎯ Kendisinin Balyoz mağduru ailelere layık gördüğü üzere askeri tesis, gazino ve dinlenme tesislerine girişinin yasaklanmasına ilişkin kanun teklifimizi önümüzdeki hafta TBMM’de gündeme getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyor,
Necdet Özel bu örgüte yardım ve yataklık etmekten fazlasını yaptığını ve Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak bunun yargı önünde hesabının sorulması için üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.
Nurettin Demir​​ – Muğla Milletvekili
Veli Ağbaba​​ – Genel Başkan Yardımcısı
Özgür Özel – Grup Başkanvekili ​​

image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA