SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DEN DOST PARTİSİYLE DAYANIŞMA

CHP’DEN DOST PARTİSİYLE DAYANIŞMA
Bu haber 11 Nisan 2016 - 12:45 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

AHMET AKIN BULGARİSTAN DOST PARTİSİ KONGRESİNE KATILDI
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, CHP’yi temsilen Bulgaristan’da DOST partisinin kuruluş kongresine katıldı.
AHMET AKIN CHP’Yİ TEMSİL ETTİ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Sofya’ya giden Ahmet Akın, yeni kurulan ve kurucularını Hak ve Özgürlükler Partisinden ayrılan milletvekillerinin oluşturduğu DOST Partisinin yetkilileri ile bir araya gelerek görüşmeler yaptı, kongrede bir konuşma yaparak partisinin görüşlerini anlattı.
CHP BULGARİSTANDA Kİ GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYOR
Ahmet Akın DOST Partisi kongresinde yaptığı konuşmada; Cumhuriyet Halk Partisinin başka ülkelerin vatandaşı olan soydaşlarımızla olan gönül bağının çok güçlü olduğunu, onların sorunlarını ve oralarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini, soydaşlarımızın kendi aralarındaki dayanışmalarının güçlü olmasının, barış ve huzur içerisinde yaşamalarının en büyük dilekleri olduğunu belirtti.
CHP SOYDAŞLARIMIZLA VE ONLARIN TEMSİLCİLERİ İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAKTIR
Ahmet Akın Bulgaristan DOST Partisinin kongresinde yaptığı konuşmayı şu şekilde sürsürdü; “Burada daha önce soydaşlarımızın hangi acıları yaşadıklarını biliyoruz. Şimdi o yıllarda yerinden yurdundan edilmiş, sürgüne gönderilmiş Bulgaristan vatandaşı Türklerin gözü kulağı buradaki gelişmelerde. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak başka ülkelerin vatandaşı olan soydaşlarımızla ilgi konuların Türkiye’de iç politika malzemesi yapılmasından yana olmadık hiçbir zaman, bundan sonra da olmayacağız. Bu konuların partiler üstü bir anlayışla ele alınmasından yana olduk hep. Bizim için önemli olan soydaşlarımızın hakları ve çıkarlarıdır. Bu konuda üzerimize düşen ne olursa onu yapma çabası ve anlayışı içerinde olduk. Umuyoruz, diliyoruz ve bekliyoruz ki kurmuş olduğunuz DOST partisi ve başlattığınız yeni siyasi hareket bu anlamda başarıya ulaşır. Geçtiğimiz günlerde partinizin temsilcileri Türkiye’ye geldiler, Sayın Genel Başkanımızı da ziyaret ettiler. CHP her zaman soydaşlarımızla ve onların temsilcileri ile dayanışma içinde olacaktır. Onların sorunlarının ve dertlerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacaktır.”
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA