SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DEN CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MİTİNGİ

CHP’DEN CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MİTİNGİ
Bu haber 20 Temmuz 2016 - 13:29 'de eklendi ve 482 views kez görüntülendi.

24 TEMMUZ SAAT 18.00’DE TAKSİM’DE BÜYÜK BULUŞMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı’nda “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” düzenleyeceğini açıkladı.
KILIÇDAROĞLU’DA KATILACAK
15 Temmuz daebe girişimine net bir şekilde karşı çıkan CHP, İstanbul’da “Demokrasi Mitingi” düzenleyecek. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekilleri pazar günü saat 18.00’de Taksim’de buluşacak. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyete, yurttaşlar da eşlik edebilecek. Saat 18.00’deki toplantıya ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Cumhuriyete ve demokrasiye bağlılığımızı bir kez daha ortaya koyacak, darbeyi ve katliamı kınayacağız” dedi.
İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ ÇALIŞMALARA BAŞLADI, BAŞVURU BUGÜN YAPILACAK
Bingöl, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, “93 yıllık siyasi yaşamımız boyunca CHP hep darbelere karşı durmuştur, 15 Temmuz’da da bu tavrını sürdürdü. Bundan sonra da darbelere, askere ve sivil darbelerin tamamına karşı duracağız” diye konuştu.
Bingöl şöyle devam etti:
“Demokrasimizi ve parlamenter rejimi hedef alan bu darbe girişiminin ardından gelinen noktada tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri ve ortaya koydukları bu asil davranışı sürdürmeleri öncelikli hedefleri olmalıdır.”
24 Temmuz Pazar günü İstanbul Taksim’de Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenleme kararı alarak resmi başvuruyu bugün gerçekleştirdiklerini açıkladı.
CHP’DEN TÜM YURTTAŞLARA ÇAĞRI
Bingöl, şöyle devam etti: “Pazar günü düzenleyeceğimiz bu miting sadece CHP’ye, onun seçmenlerine yönelik bir miting asla değildir. Bu miting bütün siyasi partilerimize, parti ayırımı gözetmeksizin tüm milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve 78 milyon vatandaşımıza açık bir mitingdir. Orada CHP’yi öne çıkaracak bir söylem ya da davranış içerisinde olmayacağız. Orada parlamenter demokratik sistemi güçlendiren, orada demokrasiyi ve cumhuriyeti, özgürlükçü demokrasiyi kalıcı kılacak bu tavrımızı, bu anlayışı bütün vatandaşlarımızla birlikte devam etme kararlılığını göstermek üzere bir araya geleceğiz.”
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA