SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DE KADRO KURULTAYI

CHP’DE KADRO KURULTAYI
Bu haber 25 Temmuz 2020 - 12:41 'de eklendi ve 247 views kez görüntülendi.

Sait TEMUR/Ankara
PM VE MYK’YI DEĞİŞTİRMEK İÇİN BÜYÜK YARIŞ
CHP’nin 37. Olağan Kurultayında; bugün genel başkanlık, yarın Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu seçimleri yapılacak.

SALGIN ÖNLEMLERİ
Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda COVİD-19 salgınına karşı önlemler alındı. Kurultay alanı girişinde delegelerin ateşi ölçüldü, maske ve dezenfektanlar verildi. Sosyal mesafenin korunması için yerlere “Sağlığınız için 1.5 metre sosyal mesafeyi koruyun” yazılı sticker yapıştırıldı.

KILIÇDAROĞLU’NA BİR DÖNEM DAHA VİZE
Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı “Olağan” koşullarda toplandı.
Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI YETERLİ İMZAYI TOPLAYAMADILAR
Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner 68 imzayı bulamadılar.

KILIÇDAROĞLU TEK ADAY
Kurultayda genel başkan adaylığı için saat 15.00’e kadar verilen sürenin saat 17.00’ye kadar uzatılması talebi Başkanlık Divanı tarafından reddedilirken, başkan adaylığı için verilen süre doldu. Adaylık için gerekli imzaları tamamlayamaması nedeniyle tek aday Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

SÖZ SAHİBİ BİN 356 DELEGE
Kurultayda bin 356 delege oy kullanacak. Genel Başkan adaylarının konuşmalarının ardından genel başkan seçimine geçilecek.

Delegeler, Odeon’nun dışında kurulan sandıklarda oy kullanacaklar.

Kurultayda oy verme işlemi için 44 sandık ve 132 kabin oluşturuldu. Her sandığa 31, her kabine de 10 kişi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

PARTİ MECLİSİ ADAYLIĞI BAŞVURULARI
Parti Meclisi’ne aday olmak isteyenler ise, başvurularını ilk gün, genel başkanlık seçiminden sonra saat 17.00-19.30 saatleri arasında ya da ikinci gün 08.30-10.00 saatleri arasında, Odeon’un bahçesinde oluşturulacak özel PM adaylık başvuru bankolarına yapacaklar.

PM adayı olabilmek için yeni tüzük gereği 10 delegenin imzası gerekiyor.

Gerekli imzayı bulanlar, başvurularını kabul bankosuna iletecekler.

ÇARŞAF LİSTE UYGULANACAK
CHP’nin tüzüğüne göre kongre ve kurultaylarda “aksi önerge verilmezse” seçimlerin “Çarşaf Listeyle” yapılması hükmü var.

10 delegenin imzasını alan adayların isimleri “çarşaf listede” yer alacak. Delegeler Parti Meclisi için en az 47 en fazla 52 kişiyi bu çarşaf listeden seçebilecekler.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 70 ila 75 kişilik bir “anahtar liste” oluşturması bekleniyor.

Kurultay’da PM için çarşaf listeden yapılacak 52 kişilik seçim dışında, 8 kişilik Bilim Kurulu da ayrı bir liste üzerinden seçilecek. Bilim Kurulu için Genel Başkan’ın hazırladığı 12 kişilik bir aday listesi olacak ve delegeler 8 bilim kurulu üyesini bu 12 kişilik listeden seçecekler. PM, çarşaf listeden çıkacak 52 kişi ile, Bilim Kurulu listesinden çıkacak 8 kişinin toplamı olan 60 kişiden oluşacak.

KULİSLERE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ HAKİM
Parti Meclisinde ve Kılıçdaroğlu’nun A takımı MYK’da bir çok ismin yıprandığı ve parti tabanından tepki almaya başladıkları dikkate alındığında Parti Meclisinde ve Parti Meclis’inden seçilecek MYK’da köklü bir değişimin yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

LİSTE DIŞI KALMASI BEKLENENLER
Kulislerin ana konusu PM dışı kalacak olan isimler;
İddialara göre Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Faik Öztrak, Gamze Akkuş İlgezdi, Sibel Özdemir, Aykut Erdoğdu, Tekin Bingöl, Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke, Gökçe Gökçen ve Bülent Kuşoğlu delegelerden “çizik yiyerek” liste dışı kalacaklar.

LİSTEYE GİRMESİ BEKLENENLER
Konuştuğumuz delegelerin ve kulislerin PM’ye ve YDK’ya girmesi konusunda mutabık kaldıkları isimlerden bazıları ise şöyle; PM üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Önceki dönem İstanbul il başkanı Cemal Canpolat, PM üyesi ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 22. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu, Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Milletvekili ve genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan, İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Gökan Zeybek, İstanbul Milletvekili ve YDK üyesi Turan Aydoğan, 24. dönem Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 24. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen öğüt, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İzmir’in Çalışkan kadın siyasetçilerinden eski Belediye Meclis Üyesi ve Milletvekili adayı Ebru Okay, Altınay Görmüş ve İzmir eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA