SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DE DEĞİŞİM BAŞLIYOR

CHP’DE DEĞİŞİM BAŞLIYOR
Bu haber 07 Ocak 2016 - 6:08 'de eklendi ve 1.294 views kez görüntülendi.

PARTİ MECLİSİNDE SÜRPRİZ İSİMLER
Fırat KOZOK / Cumhuriyet
CHP’de büyük kurultay için kulisler hareketlenirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 60 kişilik Parti Meclisi’nde köklü değişiklik yapması bekleniyor. CHP liderinin PM’ye kadın ve genç kotalarından giren isimler konusunda önemli değişiklikler yaparak, sürpriz isimleri listeye alacağı düşünülüyor.
DEĞİŞİM MERKEZ YÜRÜTME KURULUNA DA TAŞINACAK
CHP’nin kritik 35. Olağan Kurultayı için liste pazarlıkları alevlenmeye başladı. Bugüne kadar sık sık değişim ve yenilenme mesajları veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 60 kişilik PM listesinde köklü değişiklikler yapması bekleniyor. CHP Lideri’nin bu çerçevede kadın ve genç kotalarından giren isimler konusunda önemli değişiklikler yapacağı, PM’den MYK’ye taşıyacağı isimler konusunda da bazı radikal kararlar alacağı belirtiliyor.
TEPKİ GÖREN İSİMLER ÇİZİLECEK
Kılıçdaroğlu’nun üstünü çizeceği isimler yerine bazı sürpriz takviyeler yapacağı belirtiliyor. Bu çerçevede kulislerde konuşulan iki isimden biri Bartın’da katıldığı ön seçimden çok az farkla ikinci sırada çıkan, seçilmesi mümkün olmamasına karşın 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yoğun bir kampanya yürüten 26 yaşındaki Aysu Bankoğlu. Diğer isim ise 7 Haziran’da Denizli’den seçilen ancak 1 Kasım’da Meclis dışında kalan bir diğer genç isim olan Gülizar Biçer Karaca. 7 Haziran’da Erzincan’dan vekil seçilen ancak, 1 Kasım’da koltuğunu kaybeden Erdoğan Özyalçın’ın da PM’ye girebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu dönem Meclis dışında kalan, İstanbul örgütü tarafından sevilen Kadir Gökmen Öğüt’ü de bir kez daha PM’de değerlendirmek istediği kulislerde konuşulanlar arasında. Milletvekili adaylığı için RTÜK üyeliğinden istifa eden, Kahramanmaraş’ta partinin oylarını yüzde 24 artırmasına karşın seçilemeyen Ali Öztunç’un da PM için Genel Başkan’dan onay aldığı belirtiliyor. Parti kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun akademik camiadan da bazı sürpriz isimleri düşündüğü konuşuluyor. O isimlerden biri Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı. Genel seçimlerde adaylık için adı geçen, çalışmalarını ABD’de sürdüren stratejist Cenk Sidar’ın da listeye girebileceği belirtiliyor.
ARDAHAN MİLLETVEKİLİ BÜYÜKELÇİ ÖZTÜRK YILMAZ’IN DA PM’NE GİRMESİ BEKLENİYOR
PM üyesi olmayan bazı milletvekillerinin de PM’de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Aylin Nazlıaka, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Oğuz Kaan Salıcı, Utku Çakırözer, Seyit Torun ve Uğur Bayraktutan’ın Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almaları bekleniyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA