SON DAKİKA

Haberertesi

CHP YİNE HAKLI ÇIKTI

CHP YİNE HAKLI ÇIKTI
Bu haber 06 Şubat 2016 - 22:50 'de eklendi ve 400 views kez görüntülendi.

YASSIADA’DA Kİ ÇEVRE VE TARİH KATLİAMI HAVA FOTOĞRAFI GÖRÜNTÜLENDİ
Yassıada’nın imara açılmasıyla birlikte başlayan inşaat çalışmaları Adanın yeşil örtüsünü yok ettiği gibi tarihi eserlerini de ortadan kaldırdı.
CHP HEYETİ ADA DA İNCELEME YAPARAK UYARMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, ‘demokrasi ve özgürlük adası’ haline getirmek istediklerini açıkladığı Sivriada ve Yassıada’da devam eden şantiye çalışmalarını yerinde gözlemlemek isteyen yaklaşık 50 kişi geçtiğimiz yaz aylarında Yassıada’da incelemeler yapmıştı. Adalar Savunması, Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Arkeologlar Derneği temsilcilerinin de aralarında bulunduğu gruba, CHP’li İBB Meclis üyelerinin yanı sıra CHP milletvekili Onursal Adıgüzel de destek vermişti.
“NASIL CESARET EDİYORLAR ANLAMIYORUM”
İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi adına 1998’de Yassıada’yı inceleyen Prof. Dr. Erendiz Özbayoğlu “Adanın şu andaki durumu tamamen yok edilmiş. Yer altı hücreleri yok edilmiş, çok tuhaf bir durum. Nasıl cesaret ediyorlar anlayamıyorum” diyerek şaşkınlığını ifade ederek. Adanın korunması gerektiğini belirtmiş ve “Tarihi yerler iskana açılmamalı. İskana açtınız mı oralar yok edilir” demişti. CHP’li Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat da “Buradaki çok kültürlü yaşam, 4. yüzyıldan kalan Doğu Roma İmparatorluğu’nun zindanları, kilise çanları nerede” diye sormuştu.
İBB CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÜLSEVER: “GERİ DÖNÜŞÜ İMKANSIZ BİR TAHRİBAT”
İncelemenin ardından açıklama yapan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “Adaya en uygun projeyi yapsalar bile adanın imara açılmasına karşıyız. Adanın doğal halinin korunması gerektiğini savunuyoruz” demişti.
İBB CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÜLSEVER: “AKP’NİN DOĞAYA VE TARİHE YAKLAŞIMI TESCİLLENMİŞTİR”
Yassıada’nın son görüntüleri üzerine görüşlerine başvurduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever konuşmasında “Yassıada’da inşaat çalışmaları başladığında Adalar belediye başkanımız, Milletvekili arkadaşımız, İBB meclis üyelerimiz, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uzmanlarla birlikte yerinde inceleme yapmıştık. Yassıada’nın Bu hale geleceğini o günde ifade etmiştik. Çok geçmeden bizim dediğimiz doğa ve tarih katliamı gerçekleşti. Ne yazık ki bir kez daha haklı çıktık. Yassıada bugünden itibaren kaybedilmiş bir adadır. Adayla birlikte doğa, tarih ve tarihi eserler de kaybedilmiştir. AKP’nin doğaya ve tarihe ne kadar duyarlı olduğu da böylelikle tescillenmiştir” dedi.
TOBB AÇIKLAMA YAPMAK YERİNE TOPU BAKANLIĞA ATTI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Danışmanı Murat Oray, “Biz sadece projenin uygulayıcısıyız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşün, bizim açıklama yapma yetkimiz yok” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ise soruları yanıtsız bıraktı.
MESA’DAN KOMİK AÇIKLAMA: “Birkaç ağaç…”
Yassıada’daki inşaatı üstlenen MESA Mesken Sanayii A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklama ise şu ifadelere yer verildi: “Basında yayımlanan hava fotoğraflarında mevsimsel değişikliklerle (kış / bahar) birlikte farkı oluşturan ve yeşil alan olarak görünen bölümler, otsu bitkiler ve makilik alanları kapsamaktadır. Proje kapsamında sadece birkaç ağacın yeri değiştirilmiştir. Buna karşın proje kapsamında Yassıada’daki mevcut ağaç dokusuna, 120 adet yetişkin ağaç eklenecektir.”
image
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA