SON DAKİKA

Haberertesi

CHP TBMM GRUBU İZMİR’DE KAMPA GİRDİ

CHP TBMM GRUBU İZMİR’DE KAMPA GİRDİ
Bu haber 23 Eylül 2022 - 10:31 'de eklendi ve 28 views kez görüntülendi.

KILIÇDAROĞLU; “YANIMDA OLDUĞUNUZU BİLMEK İSTİYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Seferihisar’da CHP TBMM Grubu 27. Dönem 5. çalışma ve değerlendirme toplantısının açılışında konuştu.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Herkes şundan emin olsun ki bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok, derin bir yoksulluk var ama umutsuzluk yok. En zor koşullarda ülkeyi aydınlığa çıkaran bir parti geleneğinden geliyoruz. Biz umudu büyütmek zorundayız.”

“ELAZIĞLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Salı günü Elazığ’da grup toplantısı yaptık. Tüm billboardlar da halkı tahrik eden afişler asılmıştı. Milletvekillerimiz bunun doğru olmadığını duyurmaya çalıştılar ben de hayır, kalsın dedim ve o afişlerin önünde fotoğraf verdim çünkü ben insanlara güveniyorum Elâzığ bizi kucakladı ve kışkırtmaya izin vermedi, bu tahriklere kapılmadı. Onlara teşekkür ederim.

“203 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI”
Türkiye’yi yönetemiyorlar evet Türk Lirası eridi, tasarruf mevduatı yüzde 60’lar da yabancı paraya dayandı, Merkez Bankası Merkez Bankası olmaktan çıktı. Merkez Bankası kendine verilen görevi yerine getiremiyor. 128 Milyar nerede dedik ve buharlaştı ama yılbaşından veri 74 milyar dolar daha gitti artık 203 Milyar dolar arka kapıdan kimlere verildi diye sormamız lazım. Bütçe açığı kapandı mı? Dış Ticaret Açığı kapandı mı? Enflasyon düştü mü? Kurt kışı geçirir ama yaşadığı ayazı unutmaz.

“BANKALARIN KARI YÜZDE 500’ÜN ÜSTÜNDE ARTTI”
250 Milyar liran Kur Korumalı Mevduata gitti, hani faize karşılardı. Gerçeği herkese anlatmalıyız ve o zaman toplumsal güç bizimle olur, Çiftiyle 143 Milyar lira vermeleri gerekirdi ama vermediler faize verdiler. Ama CHP bu parayı verecek, milli gelirin yüzde 1’i oranında bu pay verilmeliydi biz vereceğiz, esnafa da ilk 8 ayda 6 milyar lira destek verdiler. Bir garabete imza attılar. Merkez Bankası faizini 13’ten 12’ye düşürdü MHP ve AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum Allah Aşkına gidin bir bankaya bakalım size yüzde 12 faiz ile kredi verecekler mi? Bankların karı yüzde 500’ün üstünde arttı. Esnafa, çiftçiye, işçiye, memura soruyorum sizin geliriniz son bir yılda yüzde 500 arttı mı? O zaman oturup düşüneceksiniz? Bu iktidar kime hizmet ediyor? Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yoktur o yüzden diyorum bize katılın, bu ülkeye aydınlığı getireceğiz. Siyasetçi halkına güven vermeli.

“34 YIL SONRA BU ÜLKE ŞEKER PANCARI İTHAL ETTİ”

Pamuk ve şeker pancarında hala fiyatlar belli değil. 34 yıl sonra bu ülkenin şeker pancarı ithal ettiğini AK Parti’ye MHP’ye oy veren hiç kimse unutmamalı toprak var, fabrika var ama sen dışlarından şeker ithal ediyorsun. Bu milletin hesabını sormak benim boynumun borcu. Fındık ’ta birinci sıradayız ama İtalyan firmaya emanet ettiler.

“HALKIN İÇİNE ÇIKAMIYORLAR”
Öyle bir noktaya geldiler ki AK Partili vekiller, il başkanları halkın arasına giremeyecek duruma geldiler. Gidip dert dinleyemiyorlar, iradelerini saraya bağlayan bir siyasal iktidarın geleceği yoktur. Devlet bir kişinin iradesine bağlanamaz. Erdoğan Milletvekillerinin, il Kadın Kollarının yapamadığı işi devlet memurlarına yaptırmak istiyor. Hani senin il başkanın, kadın kolların gidecekti şimdi devlet memurları mı AKP’yi anlatacak? Devlet memurları sarayın kölesi değildir. Siz sarayın memuru değilsiniz, bir siyasi partinin de memuru değilsiniz. Siz devlet memurusunuz. Sarayın hakimi, savcısı, memuru ayrı ama Onurlu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin memurları, savcısı, hakimi ayrı bunları ayırıyoruz. Diğerlerinin akıbetinin ne olacağını da ileri de göreceğiz.

“YANIMDA OLDUĞUNUZU BİLMEK İSTİYORUM”
Bu mücadelede hak düşmanlarını beraber yeneceğiz, kurtuluşu beraber getireceğiz. Ama şunu  da bilmem lazım bazılarınızın sesi çıkmıyor artık karar verin gerçekten benle misiniz? Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz? Yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum, sırtımı da size yaslayabileceğimi bilmek istiyorum.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA