SON DAKİKA

Haberertesi

CHP OYUNUN PARÇASI OLMADI

CHP OYUNUN PARÇASI OLMADI
Bu haber 17 Şubat 2016 - 9:51 'de eklendi ve 342 views kez görüntülendi.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU AKP’NİN “BAŞKANLIK” ISRARI SONUCU DAĞILDI
CHP Başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasından kalktı.
CHP’Lİ ÜYELER BASIN TOPLANTISI İLE DUYURDU
CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri Namık Havutça, Bülent Tezcan ve Ömer Süha Aldan TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek ‘masadan kalkma’ gerekçelerini açıkladılar.
ÖNCE KILIÇDAROĞLU’NA BİLGİ VERDİLER
CHP’nin komisyon üyeleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra TBMM’de bir de basın toplantısı düzenlediler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan açıklamasında ‘komisyonun başkanlık sistemi planının bir parçası’ olduğunu iddia ederken, ‘Meclis Başkanı komisyonun çalışamayacağını ilan etti’ dedi.
BÜLENT TEZCAN: “KOMİSYONU BAŞKANLIK REJİMİNİN YAN KOLU HALİNE GETİRMEK İSTEDİLER”
Tezcan, AKP’nin niyetinin haziran ayına kadar süreci oyalamak olduğunu savunarak, “Haziran ayında, ‘başkanlık rejimi dedik onlar da parlamenter sistem dedi anlaşma sağlanamadı’ diyerek, bu komisyonun çalışmalarını AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın başkanlık rejimi kampanyasının yan kol faaliyeti haline getirmek istedikleri net olarak ortaya çıktı” dedi.
CHP’NİN TARTIŞMAYACAĞI ANA İLKELER
Tezcan şöyle devam etti; “Anayasanın ilk üç maddesinde ifadesini bulan ve dördüncü madde ile koruma altına alınmış olan kurucu ilkelerden taviz vermeyiz dedik. İkinci önemli duruşumuz buydu. Yani Türkiye Devleti’nin Cumhuriyet olduğu, Cumhuriyetin nitelikleri, Atatürk ilkelerine bağlı oluşumuz, İstiklal Marşı ve Başkentin Ankara olduğu konusundaki kurucu ilkelerden vazgeçmeyeceğimizi ve bunu da tartışma konusu yapmayacağımızı ifade ettik. Üçüncüsü de darbe hukuku ile hesaplaşacak ciddi bir çalışmanın yapılması gerektiğini ifade ettik.” Dedi.
AKP’Lİ ÇELİK ÇARPITTI “SÜREÇ CHP TARAFINDAN SABOTE EDİLDİ”
AKPli Ömer Çelik ise düzenlediği basın toplantısında, “Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir. CHP Türkiye’ye yeni anayasa yaptırmak istemiyor. Biz yeni Türkiye’nin ilk anayasasını yapmak istiyoruz onlar hala eski Türkiye’nin anayasasında ısrar ediyorlar. Toplumun değişim talebine direniyorlar. ” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA