SON DAKİKA

Haberertesi

CHP AVCILAR’DA “BARIŞ” PANELİ

CHP AVCILAR’DA “BARIŞ” PANELİ
Bu haber 28 Şubat 2016 - 17:49 'de eklendi ve 996 views kez görüntülendi.

HER ŞEYE RAĞMEN İNADINA BARIŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar ilçe başkanlığı Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde “Barış” paneli düzenledi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, il başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve kalabalık izleyicinin katıldığı panelin açılış konuşmasını CHP Avcılar ilçe başkanı Erhan Bozan yaptı.
“BUGÜN EN ZOR ŞEY BARIŞ’I İSTEMEK”
Bozan, konuşmasında “en çok ihtiyacımızın olduğu şey barıştır ancak barışı istemek günümüz koşullarında zor bir iş haline geldi, her şeye rağmen barış için çalışacağız, inadına barışı savunacağız” dedi.
BARIŞ’I KONUŞTULAR
Barış paneline konuşmacı olarak CHP genel başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok, CHP Bursa milletvekili ve parti meclisi üyesi Orhan Sarıbal, CHP Diyarbakır il başkan yardımcısı Mehmet Şerif Doğru, CHP dış ilişkiler sorumlusu Necdet Saraç ve Barış İnisiyatifi Koordinatörü Gencay Gürsoy konuşmacı olarak katıldılar.
Barış Manço Kültür Merkezini dolduran izleyicilerin dikkatle dinlediği panelin konuşmacıları şunları vurguladı.
NECDET SARAÇ: AVCILAR’DAYIZ böyle bir panelin çok önemli olduğunu ifade eden Saraç, “Daha bugün yaptığı açıklamada, “Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyorum ve katılmıyorum” diyen bir Cumhurbaşkanı var. Böylesine kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir dilin kullanıldığı bir ortamda barışı istemek, barışı savunmak elbette zor, ancak bizlerher zaman barıştan yana olacağız” dedi
MEHMET ŞERİF DOĞRU: “Bölgede 30 yıldır yaşanan sorunlar ilk kez bu noktaya taşındı. Bu gelişmelerin ve bugün yaşananların tek sorumlusu AKP’dir, HDP’yi baraj altında bırakmak için planladığı oyunlar bu noktaya geldi. Bölge halkı AKP’ye de PKK’ya da tepkili. Bölge halkı eşit yurttaşlık temelinde çözüm istiyor, ana dilinde eğitim istiyor. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bizlerin gideceği başka bir yer yoktur, bu sürecin sonu mutlaka barış olacaktır. CHP’den büyük beklenti var, CHP zaten bölgeye duyarsız değil, zaman zaman heyetler gönderiyor, bölge halkına çözüm önerilerini anlatıyor” dedi.
ORHAN SARIBAL: “Sorun sadece Türk, Kürt sorunu değil. Küresel ekonominin ve Emperyalist kuşatmanın barbarlığıdır. Bu barbarlık savaştan beslenmektedir. Savaş sadece Diyarbakır’da değil tüm bölgede büyüyor derinleşiyor. Irkçı, etnik ve mezhepçi ayrıştırmalar savaşı körüklüyor. Şuna inanmanızı isterim, hep birlikte mücadele edersek kazanırız. Bizim bizden başka dostumuz yok, dikkatinizi çekmek isterim. Evi barkını terkeden Kürt yurttaşlar nereye gidiyor? Büyük kentlere ve diğer kentlere gidiyorlar ama bu ülkede kalıyorlar, başka ülkeye gitmiyorlar. Bu çok önemli”
GENCAY GÜRSOY: “Öncelikle yıllar sonra ilk kez kitlesel bir CHP grubuyla birlikte olduğum için davetinize teşekkür ediyorum. Darbe dönemlerinde bile olmayan bir umut rüzgarı var, umut beklentisi var. Bu çok güzel. Toplumda hakim olan “bunlar da geçer” duygusu aslında Barış’a olan inancı gösteriyor. Kürt illerinde yaşanan trajediyi anlatmak mümkün değil, Cizre ve Sur’da yaşananlardan sonra yüzlerce genç dağa çıktı. Peki ne yapmalı? Bana göre Türkiye bir çıkmaz içinde. Çoğunluğa dayalı bir baskı rejimi söz konusu. AKP 14 yılda öyle bir toplum yarattı ki, en son Artvin’de ortaya çıkan, milletin anasına küfreden müteahhit’ten aslında yüzlerce var. Bu tür yapılanma aynı zamanda bir kitleyi de beraberinde İktdarla göbek bağı olan bir konuma getirdi. Aslında bu ir model, bir alt yapı. Peki üst yapı? Yargı bağımsızlığının, çok sesli medyanın, hukuk üstünlüğünün, insan haklarının yok edildiği bir yapının adı da üst yapıır ve bu yapının mimarı sarayda oturuyor. Peki ne yapmalı? Bu sorunun çözümü iki basamaklı bir çözümü var. Bir: çatışmaların durması, bunun için tarafların oturup konuşması gerekiyor. İkincisi: Kürt sorununun çözümü için ciddi bir projeyi halkın önüne koymaktan geçiyor.”
ZEYNEP ALTIOK: “Öncelikle barışın tanımı iyi yapmalıyız. Barış, demokrasinin egemen olduğu yerde geçerli olur. Birinci önceliğimiz ve ihtiyacımız her geçen gün daha da yok edilen demokrasidir. Ne yazık ki bir dönem “demokrasi bizim için amaç değil araçtır” diyenler şimdi de başkanlık hevesleri uğruna barışı araç olarak kullanmak istiyorlar ve bu çok açık. Bugün ülkemizin bir bölgesinde yaşanan şiddet ve vahşet tüm bunların bir parçasıdır. Adaleti arayanların bir araya gelmediği sürece ne demokrasi geler ne de barış gelir” dedi. Panel soru cevap bölümü ile sona erdi
HAVUZ MEYDANINDA BARIŞ İÇİN TOPLANDILAR
Panele katılan panelistler ve izleyiciler barış önlükleri ve meşalelerle havuz meydanına yürüdüler. Meydanda toplananlara hitaben konuşan CHP Avcılar ilçe başkanı Erhan Bozan “Avcılar’dan Türkiye ve dünyaya barış talebimizi haykırıyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız. Savaşa karşı Barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi.
image
image
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA