SON DAKİKA

Haberertesi

CANPOLAT’TAN ALMANYA’YA TAZİYE

CANPOLAT’TAN ALMANYA’YA TAZİYE
Bu haber 13 Ocak 2016 - 12:17 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CEMAL CANPOLAT ALMANYA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSUNA TAZİYELERİNİ İLETTİ
“Saldırı, istihbarat ve güvenlik zafiyetinin sonucu”
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Almanya İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen’e Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları için taziyede bulundu. Canpolat, “Ankara’da TBMM’ye birkaç kilometre; İstanbul’da Valiliğe 700 metre mesafede terör eylemlerinin gerçekleştiriliyor olması ülkemizdeki istihbarat ve güvenlik zafiyetinin bir sonucudur” dedi.
CANPOLAT: “ALMAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”
Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen canlı bomba saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken; 15 kişi de yaralandı. Resmi açıklamalara göre saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğu Alman vatandaşı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Sultanahmet’te gerçekleştirilen terör saldırısının hemen ardından gün boyu saldırıda yaralananlarla yakından ilgilenirken akşam saatlerinde de Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu ile temas ederek Başkonsolos Georg Birgelen’e hayatını kaybeden Alman vatandaşları için taziyede bulundu. Canpolat, “CHP İstanbul İl Örgütü olarak Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşlarına Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm Alman halkına başsağlığı diliyorum. Hastanelerimizde tedavi altına alınan dostlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
TÜRK-ALMAN DOSTLUK DERNEĞİ ÜYESİ OLARAK…
Aynı zamanda Türk-Alman Dostluk Derneği üyesi olan CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, ülkemizde meydana gelen bu terör saldırısının tüm insanlığı hedef aldığını ve teröre karşı tüm dünya ülkelerinin topyekûn mücadele etmesi gerektiğini belirtti. Canpolat, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sultanahmet Meydanı’nda bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu şu an itibariyle maalesef 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
“TÜRKİYE’NİN MİSAFİR ODASI”
Sultanahmet Meydanı, sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin de misafir odasıdır. Medeniyetlerin buluştuğu Türkiye’nin gözbebeği Sultanahmet Meydanı, bir tarafında Ayasofya diğer tarafında Sultanahmet Camii ile inançların merkezi konumundadır. . Ankara’da TBMM’ye birkaç kilometre; İstanbul’da Valiliğe yaklaşık 700 metre mesafede bulunan Sultanahmet Meydanı’nda böyle büyük bir terör saldırısının gerçekleştirilebiliyor olması, ülkemizdeki istihbarat ve güvenlik zafiyetinin bir sonucudur.
“FAİLLERİ BULMAK YERİNE YAYIN YASAĞI”
Halkın can güvenliğini sağlamaktan sorumlu siyasi iktidar ise ilk eylem olarak saldırıyla ilgili yayın yasağı getirmiştir. Siyasi iktidarın daha Diyarbakır’ın, Suruç’un ya da Ankara’nın faillerini yakalayamamışken her olaydan sonra yayın yasağı koyarak halkın haber alma hakkını gasp etmesi kabul edilemez. İktidarın yayın yasağı koymak yerine İstanbul’un orta yerinde gerçekleştirilen bu saldırının faillerinin derhal yakalanmasını sağlaması gerekmektedir. Terörün ülkemizde yaratmak istediği korku ve endişe ortamına asla izin verilmemelidir.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA