SON DAKİKA

Haberertesi

CANPOLAT BERKİN ELVAN’IN EVİNDE

CANPOLAT BERKİN ELVAN’IN EVİNDE
Bu haber 05 Ocak 2016 - 21:42 'de eklendi ve 447 views kez görüntülendi.

BUGÜN BERKİN ELVAN’IN DOĞUM GÜNÜYDÜ
Gezi direnişinde ekmek almaya giderken vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan bugün 17 yaşında…
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CEMAL CANPOLAT ELVAN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, Berkin Elvan’ın doğum gününde Elvan Ailesi’ni ziyaretinde “Berkin bu ülkede yaşayan tüm ötekilerin çocuğudur” dedi.
BERKİN’İN ALAMADIĞI EKMEĞİ GÖTÜRDÜ
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Gülsüm-Sami Elvan çiftinin Okmeydanı’nda bulunan evine Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ile birlikte misafir olan CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, evin girişinde fileye sarılmış bir ekmeği anne Gülsüm Elvan’a verdi. Bunun üzerine ekmek almaya çıktığı sokakta polis tarafından atılan gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın oldukça duygusal anlar yaşadığı görüldü.
CANPOLAT: “BERKİN, ÖTEKİ OLAN HERKESİN ÇOCUĞUDUR”
İl Başkanı Canpolat, Berkin Elvan’ın doğum gününde Elvan Ailesi’nin yanında olmak istediklerini belirterek “Yaşamın her alanında Berkin, hep bizle beraber. Sisteme, düzene inat, yönetimlere inat bunu yaşamın her alanında söylemeye devam edeceğiz. Yaşamda bazı ışıklar vardır milyonlarca insanın önünü açan. Berkin, milyonlara ders vermiş oldu. Bugün, onun doğum günü. Bugün ancak birlikteliğimizi, iki anne babanın masumluğunu, samimiyetini, Berkin’i sahiplendiğimizi paylaşmak için buraya geldik. Çünkü Berkin artık sadece sizin çocuğunuz değil. Berkin, bu ülkede yaşayan, öteki olan herkesin çocuğu” dedi.
ERDAL EREN DE 17 YAŞINDA İDAM EDİLMİŞTİ
1980 Darbesi’nin ardından idama mahkûm edilen Erdal Eren’in de yakın arkadaşı olduğunu ifade eden Canpolat, “Erdal Eren yakalandı. 17 yaşındaydı, yaşını büyüttüler ve idam ettiler. Ama hangi aileye gitsen Erdal Eren o ailenin içinde var. Binlerce insan vardı hiçbiri şimdi yok ama Erdal Eren hala var” diye konuştu. Berkin Elvan’ın da toplumun önünde bir ışık yaktığını söyleyen Canpolat, “Herkes gelip gidiyor fakat topluma önderlik eden topluma ışık veren herkese nasip olmuyor o küçük kibriti çakmak. Aile olarak sizin sorumluluğunuz büyük. Biz o sorumluluğu paylaşmak için buradayız. Söyleyecek çok da söz bulamıyorsunuz ama Berkin, bugün bütün mağdurlara, bütün yalnızlara ışık oldu. Biz o ışığı, gücümüz yettiğince taşıyacağız” dedi.
“Önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gideceğiz”
Anne Gülsüm Elvan ise milyonlarca insanın Berkin’e sahip çıktığını söylediği halde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan olaylara hiç kimsenin ses çıkarmamasına tepki gösterdi. Anne Elvan, “O milyonlar nerede? Doğu yanıyor. Nerede o milyonlarca insan?” dedi. İl Başkanı Canpolat da Güneydoğu’da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve şiddet olaylarıyla binlerce insanın yaşam mücadelesi içerisinde olduğunu belirterek önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gideceklerini belirtti. Canpolat, “İstanbul’daki bütün milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a, Silopi’ye gideceğiz. Silopi’de içeriye almıyorlar ama biz gideceğiz. Çünkü herkes seyrediyor. Orada resmen savaş var” dedi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA