SON DAKİKA

Haberertesi

ÇANKAYA’DA YENİ PARKLAR

ÇANKAYA’DA YENİ PARKLAR
Bu haber 19 Şubat 2016 - 15:17 'de eklendi ve 294 views kez görüntülendi.

2016’DA 16 YENİ PARK HİZMETE GİRECEK
Çankaya Belediyesi, ilçedeki 15 farklı mahalleye 16 park yapmak için çalışmalar başladı. Parkların projelerini tamamlayan Belediye, yeni parkların yerlerini de belirledi.
BAŞKAN TAŞDELEN: “PARK DEĞİL YAŞAM ALANLARI YAPIYORUZ”
Ankara’nın en yeşil ilçesi olan Çankaya, yeni yapılacak parkları ile yeşiline yeşil katacak. Sayısı 500’ü bulan park ve yeşil alanına bu yıl içinde 16 yeni park eklemeyi hedefleyen Çankaya Belediyesi, parkların yapılacağı mahalleleri belirledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, son iki yılda 145 bin metrekare park alanı ve 100 bin metrekare yeşil alan yapıldığını belirterek, “2016 çalışmalarımız tamamlandığında ilçemize toplamda 91 bin 259 metrekare yeni park alanı kazandırmış olacağız. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza çok yönlü hizmet verecek yeni parklarımız, sıradan park olmanın ötesinde adeta birer yaşam alanı olacak” şeklinde konuştu.
YENİ PARK YAPILACAK MAHALLELER
Çankaya Belediyesi tarafından yapılacak 16 yeni parkın mahalleleri de belli oldu. Ata, İşçi Blokları, Şehit Cengiz Karaca, Oran, Mürsel Uluç, Dodurga, Öveçler, Koru, Hilal, Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, Mustafa Kemal ve Akpınar Mahallelerine birer, Huzur Mahallesi’ne ise iki yeni park yapılacak. Bu parklardan, Mürsel Uluç 11 bin metrekare, Dodurga 11 bin 717 metrekare, Koru 9 bin 900 metrekare, Çayyolu ise 15 bin 865 metrekarelik alanları ile bölge halkına hizmet verecek.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA