SON DAKİKA

Haberertesi

CANDAN YÜCEER’DEN ÖĞRETMENLERE

CANDAN YÜCEER’DEN ÖĞRETMENLERE
Bu haber 23 Kasım 2015 - 21:52 'de eklendi ve 539 views kez görüntülendi.

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ CANDAN YÜCEER ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI
Yüceer, 24 Kadım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklama ile eğitim emekçilerinin gününü kutladı.
“Bir toplumun geleceğini, bireylerine verdiği eğitimin niteliği ve kalitesi belirler.”
Candan Yüceer, mesajının devamında şunları söyledi.
“Eğitim olanağını çocuklarına, gençlerine yeterince sağlayamayan toplumların çağı yakalayabilmeleri imkansızdır. Öğretmenler, bir insanın yetiştirilmesinde, bir toplumun gelişmesinde çok önemli rol oynar.
Ulu Önderimiz Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü öğretmenlerimize verdiği önemin açık bir göstergesidir.”
“ÖĞRETMENLERİMİZ MUTSUZ VE GELECEKLERİNDEN KAYGILIDIR”
“Ancak ülkemizde eğitim sisteminin en önemli unsurlarından olan öğretmenler, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha mutsuz, umutsuz ve gelecekten endişe duyar bir hale gelmişlerdir.
Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması, eğitim emekçilerimizin özlük haklarında gerilemeler, görevde yükselme işlemlerindeki siyasi müdahaleler, örgütlü bulunduğu kurumlara baskıların artmasıyla; eğitim ve öğretimin temeli olan öğretmenlik mesleği, yozlaştırılmakta, toplumda saygın bir meslek olmaktan hızla çıkarılmaktadır.
Yeryüzünün en kutsal mesleği olan öğretmenlik bugün yoksulluk, umutsuzluk gibi kavramlarla birlikte anılmaktadır. Diğer ülkelerdeki meslektaşlarından daha çok çalışıp, daha az kazanmaya mahkum edilen öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kalmaktadır.”
“AKP İKTİDARI VE EĞİTİM”
Eğitim sistemimizin kanayan yarası olan atanamayan öğretmenlerin sayısı son 12 yılda 350 bin kişiye ulaşmıştır.
13 yıllık AKP döneminde eğitimin niteliği ve kalitesi düşmüş, eğitimde istikrar bir türlü sağlanamamış, bu süre içerisinde 12 kez değişen eğitim politikalarıyla, Milli eğitim yap boza dönmüştür.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda her 2 buçuk yılda bir bakan değişmiş, her bakan eğitime yeni bir sistem getirmiştir. Bu sistemsizliğin kurbanı ise öğrenciler, aileler ve eğitim emekçileri olmuştur.
Öğretmenlerimiz 24 Kasım’da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir.
Cumhuriyetimizin ışığı değerli öğretmenlerimizin; insan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları bir an önce sağlanmalıdır.
Cumhuriyet için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çalışan öğretmenlerimizin koşullar ne olursa olsun çocuklarımızı Cumhuriyet çocukları olarak yetiştireceklerine inancımız tamdır.
Önce Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Geleceğimize yön veren değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA