SON DAKİKA

Haberertesi

CANDAN YÜCEER’DEN İLÇELERE KUTLAMA

CANDAN YÜCEER’DEN İLÇELERE KUTLAMA
Bu haber 15 Kasım 2015 - 12:39 'de eklendi ve 404 views kez görüntülendi.

HAYRABOLU VE MALKARA’NIN KURTULUŞU
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Hayrabolu ve Malkara ilçelerinin 93. kurtuluş yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hayrabolu, 93 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz Milli Mücadele’de işgale karşı başkaldırmış, esaret zincirlerini kırıp atmıştır.

Kendi kaderini kendisi tayin etmek isteyen ve tam bağımsızlık mücadelesi veren bir ulusun giriştiği, tarihin akışını değiştiren ve birçok ulusa örnek teşkil eden bu onurlu mücadeleye kanıyla, canıyla ortak olan Hayrabolu, bugün bu haklı gururu ve onuru yaşamaktadır.

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canları pahasına ödeyenler, bize bu güzel şehri, bu güzel ülkeyi miras bırakmıştır.
Cumhuriyet ile taçlandırılan bu mücadelenin arkasında Türk milletinin canıyla, kanıyla ödediği diyet vardır, fedakârlık vardır, vatan sevgisi vardır, esarete hiçbir koşulda razı olmayan bir ulus vardır!

Bu güzel toprakları emanet eden şehitlerimize, gazilerimize kadar minnet duysak, ne kadar teşekkür etsek azdır.
93 yıl önce olduğu gibi Hayrabolu esarete, işgale nasıl baş kaldırdıysa bugün de, Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine el uzatanlara taviz vermeyecektir.

Hayrabolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Tüm Hayrabolulu hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

MALKARA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşımızın en şanlı sayfalarından biri 14 Kasım 1922 günü Malkara’da açılmıştır.

Atatürk’ün “Vatanın bütünlüğünü ve milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü şiar edinen Malkaralı hemşerilerim, yokluk ve yoksulluk içerisinde verilen bu mücadelenin en ön safında yer almıştır.

İşgale boyun eğmeyen, bağımsızlığı karakter edinen Malkara, büyük bir ruhla kadını erkeği, genci yaşlısıyla yer alan tarihin akışını değiştiren bu savaşta, yoktan var olma mücadelesi veren bir ulusa umut olmuştur. Malkara, var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını tüm dünyaya açıkça ilan etmiştir.

Bugün, özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda bu coşkuyu, bu gururu, bu onuru Malkaramızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılında aynı heyecanla yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, O’nun aydınlık yolunda bugün de aynı şevkle yürüyen Malkara, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni her geçen gün daha da ileriye götürme kararlığını sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını kutluyor, tüm Malkaralı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu zaferin mimarı Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, sevgi ve saygı ile yad ediyorum.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA