SON DAKİKA

Haberertesi

CANDAN YÜCEER’DEN 10 OCAK MESAJI

CANDAN YÜCEER’DEN 10 OCAK MESAJI
Bu haber 10 Ocak 2016 - 13:32 'de eklendi ve 311 views kez görüntülendi.

CANDAN YÜCEER, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTADI
CHP Tekkirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İşte o mesaj:
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir baskı, tehdit ve sansüre maruz kalmadan gazetecilerin görevini doğru bir şekilde yerine getirmesidir. Basın emekçileri toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine katkı sağlamak gibi önemli bir misyon yüklenmiştir.
Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için gazetecilik mesleğinin daha özgür ortamlarda sürdürülmesi ve bu mesleği icra edenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir
“BUGÜN ÖZGÜR BASINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Ancak ülkemizde böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir.
Özgür basına yönelik baskı ve yıldırma politikalar devam etmekte; 10 Ocak’a daha yurttaşların haber alma özgürlüğünün elinden alındığı, gazetecilerin baskı ve tehdit altında çalışmak zorunda bırakıldığı bir ortamda girmekteyiz.
“GAZETECİLER BASKI ALTINDA”
2015 yılı da davalar, gözaltılar, cezaevi ve işsizlikle boğuşan gazeteciler ve basın özgürlüğü için kara bir yıl olmuştur.
Sendikalaşma, örgütlenme, toplu sözleşme yapma hakkı elinden alınan basın emekçileri işsizlikle tehdit edilmekte, her işi yapmaya razı edilmek istenmektedir. Halkın haber alma hakkı için görev yapan gazeteciler meydanlarda, köşe yazılarında, sosyal medyada hedef gösterilmektedir.
Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü savunanlar, haksız gerekçelerle demir parmaklıklar ardına kapatılmaktadır. Özgür basına gözdağı vermek, gazetecileri itibarsızlaştırmak için kamu adına görev yapan basın emekçileri, cinayet büro amirliğinde ifadeye çağrılmaktadır.
“GAZETECİLER SALDIRILIRA HEDEF OLUYORLAR”
Toplumsal olaylarda 70’e yakın basın emekçisi fiziki saldırıya uğramıştır. Gazeteciler işten attırılarak susturulmaya çalışılırken, İktidar 200’ün üzerinde haber sitesine erişimi de engellemiştir.
2016 yılını 30 basın emekçisi demir parmaklıklar arasında karşılamıştır. Geçtiğimiz yıl 100 gazeteci ve medya çalışanı gözaltına alınmıştır. 7 bin gazetecinin işsiz olduğu ülkemizde, 2015 yılında 500’e yakın gazeteci daha işini kaybetmiştir.
“CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL NEDEN HAPİSTE?”
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün sadece ve sadece doğruları yazdıkları için, vatan hainliği ile suçlanıp, talimatla cezaevine konulması vicdanları kanatmaktadır. Toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için kar, kış, yağmur, çamur demeden gece gündüz emek harcamaktadır. Çalışma şartlarının iyileştirileceğine olan inancımla, basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA