SON DAKİKA

Haberertesi

ÇAKIRÖZER’DEN SORU ÖNERGESİ

ÇAKIRÖZER’DEN SORU ÖNERGESİ
Bu haber 12 Haziran 2016 - 10:40 'de eklendi ve 317 views kez görüntülendi.

“ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ” KİTABINI DAĞITAN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA AÇTILAR
CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını öğrencilerine dağıtan öğretmen hakkında soruşturma açılmasını ve çocukların en temel haklarını içeren kitabın ne tür “sakıncalar” içerdiğinin açıklanmasını istedi.
ÇAKIRÖZER SORUŞTURMAYI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Konuyu hazırladığı soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, cinsel taciz iddialarında soruşturmayı ağırdan alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu bilinçli yurttaş yetiştirebilecek yayınlar olunca neden hızlı girişimde bulunduğunu da açıklanmasını talep etti.
KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ONAYLI KİTAP NASIL “SAKINCALI” OLDU?
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi’nin hazırladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni okulda dağıttığı için bir öğretmen hakkında soruşturma açılmasını Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Kültür Bakanlığı’ndan da onaylı Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabının “sakıncalı” olup olmadığını sorarken, cinsel taciz iddiaları ortaya atılınca soruşturmayı ağırdan alınırken konu bilinçli yurttaş yetiştirebilecek yayınlar olunca neden hızlı girişimde bulunulduğunun açıklanmasını istedi.
CHP’li Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını okulda dağıttığı için hakkında soruşturma açılan öğretmen Zekayi Yıldırım’ın durumunu ve kitabın “sakınca” iddiasını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Eskişehir il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma hakkında bilgi isteyen Çakırözer, “sakıncalı” bulunan kitapların bakanlığın hangi birimlerince belirlendiğinin açıklanmasını istedi.
ÇOCUKLARIN HAKLARINI ÖĞRENMESİN Mİ?
Sadece Karaman’da değil, Eskişehir dahil Türkiye’nin bir çok ilindeki okullarda meydana gelen çocuklara yönelik taciz ve istismar olaylarında açılan soruşturmaların kamuoyunda oluşan tepkilere rağmen geciktiğini vurgulayan Çakırözer, önergesinde bu konuya da dikkat çekti.
İşte o soru önergesi:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim
Utku Çakırözer
Eskişehir Milletvekili

Seçim bölgem Eskişehir’in merkez ilçeleri arasındaki Odunpazarı Belediyesi tarafından çıkartılan ve Kültür Bakanlığı’ndan da onaylı Türkiye’nin kabul ettiği Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabını okulda dağıttığı gerekçesiyle 37 yıllık öğretmen Zekayi Yıldırım hakkında soruşturma açılmıştır. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmaya gerekçe olarak “kitapta siyasilerin fotoğrafının bulunması” gösterilmiştir.
Kitapta fotoğrafı bulunan “siyasi”, vatandaşların oyu ile seçilen ve seçildiği günden itibaren tüm ilçenin belediye başkanlığı görevini sürdüren Kazım Kurt’tur.
Odunpazarı Milli Zafer İlkokulu’nda eğitim veren Yıldırım hakkında tanık beyanına başvurmak üzere muhakkik gelmiş, muhakkikler eğitimcilere “Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabı zorla mı getirildi, telkinde bulunuldu mu?” sorusunu yönetmişlerdir. Bu çerçevede;
1. Okullarda dağıtımı yapılacak yayınlar bakanlığınızın hangi birimi tarafından hangi denetimden geçmektedir?
2. Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle, son bir yılda Türkiye genelindeki okullarda dağıtılan ve “sakıncalı” bulunan yayın var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?
3. Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle “sakıncalı” bulunan yayınların dağıtımını yapan kaç eğitimci bulunmaktadır? Sözü edilen eğitimciler hakkında yapılan idari/hukuki işlem ve bunların sonuçları nelerdir?
4. Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür Bakanlığı’ndan da onaylı Çocuk Hakları Sözleşmesi kitabı “sakıncalı” mıdır? Sakıncalı ise “sakıncalı” sözleşmeye bakanlık nasıl onay vermiştir ve bu “sakıncalar” nelerdir?
5. Eğitim sendikaları; Odunpazarı Belediyesi’nin AKP tarafından yönetildiği dönemde dönemin Belediye Başkanı Sayın Burhan Sakallı tarafından okullarda öğrencilere kitap dağıttığını belirtmektedir. Bu bilgi de dikkate alındığında; Sayın Sakallı’nın kitap dağıtması suç kapsamına girmiyor ise bugün bir öğretmenin üstelik çocukların en temel haklarını anlatan bir kitabı dağıttığı gerekçesiyle soruşturma geçirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
6. Öğretmen hakkında başlatılan işlem ile eğitimcilere gözdağı mı verilmek istenmektedir?
7. Ülkemizde son dönemde tam da çocuk istismarlarının yoğun olarak yaşandığı bu dönemde, öğrencilerin ve ailelerinin hakları konusunda bilinçlenmelerinde hangi sakınca olabilir?
8. Sadece Karaman’da değil, Eskişehir dahil ülkemizin dört bir yanındaki okullarda meydana gelen çocuklara yönelik taciz ve istismar olaylarında açılacak soruşturmalar konusunda kamuoyunda oluşan tepkilere rağmen gecikme yaşanırken, bilinçli yurttaş yetiştirebilecek türden yayınları dağıtanlara hızla soruşturma açılmasının gerekçesi nedir?
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA