SON DAKİKA

Haberertesi

ÇAKIRÖZER’DEN AKREDİTASYON SORUSU

ÇAKIRÖZER’DEN AKREDİTASYON SORUSU
Bu haber 31 Mayıs 2016 - 15:39 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

CUMHURBAŞKANI YURTDIŞI GEZİLERİNDE MUHALİF BASINA AMBARGO UYGULUYOR!
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı gezilerine bazı gazetelerin temsilcilerinin neden davet edilmediğini sordu.
ÇAKIRÖZER MUHALİF MEDYAYANIN YANINDA
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı gezilerinde basına uyguladığı akreditasyonu Meclis gündemine taşıdı.
İŞTE O SORU ÖNERGESİ
CHP’li Çakırözer, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, Cumhurbaşkanının yurt dışı gezileri ile ilgili sorular yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve geldiğinden bu yana yurt dışı ziyaretlerine gittiğini ve bu ziyaretlerine basın-yayın organlarının temsilcilerini de beraberinde götürdüğünü hatırlatan Çakırözer, Bakan Kurtulmuştan şu soruların yanıtını istedi:
YANIT BEKLENEN SORULAR
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış ziyaretlerinde uçağına hangi yayın kuruluşlarını temsilen hangi gazeteciler davet edilmiştir? Bu gezilere davet edilen basın kuruluşları hangi kriterlere göre seçilmektedir? Eğer kriter tiraj ise tirajı yüksek olan gazetelerin başında gelen Sözcü Gazetesi bu ziyaretlere davet edilmiş midir? Bazı düşük tirajlı basın kuruluşlarının heyetlerde düzenli olarak yer aldığı gerçeğinden hareketle, eğer temel kriter tiraj değilse o zaman Aydınlık, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Yarına Bakış ve Özgür Düşünce gibi gazetelerden temsilcilerin gezilere davet edilmeme gerekçesi nedir? Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların resmi gezileri söz konusu gazetelerin okurlarının da aralarında yer aldığı tüm yurttaşlarımızın vergileri ile karşılanmaktadır. Hal böyleyken o yurttaşların okuduğu gazetelerin temsilcilerini gezilere davet etmemek devlet adamı sorumluluğu ile demokrasinin olmazsa olmazlarından hesap verebilirlik ilkesi ile ve tarafsız kalacağı konusunda namusu üzerine ettiği yemin ile ne kadar bağdaşmaktadır?
Cumhurbaşkanlığı makamı farklı siyasi düşünce gruplarından oluşan tüm yurttaşlara eşit mesafede olması, hepsini kucaklaması, toplumsal barışı teşvik etmesi ve “tarafsızlık” yeminine sadık kalması gereken bir makamdır. Buna karşılık gezilere bazı gazetelerin davet edilmiyor olması saydığımız temel ilkelerle ne kadar bağdaşmaktadır?
Gerek Türkiye’deki mahkemelerin kararlarında gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında, kamusal alandaki siyasilerin ve devlet adamlarının kendilerine yönelik eleştirilere karşı, diğer bireylere oranla çok daha hoşgörülü olmaları gereği vurgulanmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın tüm yurttaşların vergilerinden finanse edilen gezilerine bazı eleştirel basın kuruluşlarını davet etmemesi anayasamıza göre tüm mevzuatımızın üstünde sayılan AİHM kararlarının da ihlali niteliğinde değil midir? “

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA