SON DAKİKA

Haberertesi

ÇAKIRÖZER’DEN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI

ÇAKIRÖZER’DEN 2 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Bu haber 03 Temmuz 2016 - 15:16 'de eklendi ve 312 views kez görüntülendi.

CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER SİVAS KATLİAMINDA CAN VERENLERİ ANDI
Utku Çakırözer, yayınladığı mesajında şunları paylaştı:
2 Temmuz ülkemizin yakın tarihi açısından “kara” günlerden birisidir.
Tarihimize “Sivas Katliamı” olarak geçen bu olayın acısı, üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala tazedir.
Aradan geçen yıllarda; Sivas’a benzer bir olay yaşanmamış olmakla birlikte, ne yazık ki benzer ve ortak acılara neden olan başka olaylar yaşanmıştır. Ortadoğu’yu ve ülkemizi kana bulayan terör örgütlerinin hain saldırıları sonucunda Suruç’ta, Ankara’da, Bursa’da ve İstanbul’daki katliamlarda yüzlerce insanımız hayatını kaybetmiştir.

Sivas ve diğer acı olaylarda devlet ve ilgili makamlar sorumluluğunun gereğini tam olarak yerine getirmemiş, olayların faili olduğu öne sürülen kişiler yakalanıp adalete hesap vermeleri sağlanamamış, hepsinden önemlisi de kamuoyu vicdanı rahatlatılamamıştır.

Evrensel ve çağdaş değerlere sahip olan Anadolu toprakları derin bir bilgelik, sevgi ve hoşgörüye bin yıllardır ev sahipliği yapmaktadır. Pir Sultan Abdal’ı, Köroğlu’nu, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün simgesi Mevlana’yı, Yunus Emre’yi ve Hacı Bektaş’ı yetiştiren bu kadim topraklar Anadolu insanının da hayat felsefesinin temel dayanağı olmuştur.

Bu anlayış savaş yerine barışı, düşmanlık yerine dostluğu, kin ve nefret yerine sevgi ve hoşgörüyü dünyada egemen kılmayı amaç edinenlerin ilke edindiği bir anlayıştır.

Mübarek Ramazan Bayramı’nın yaklaştığı bugünlerde, tüm ayrıştırma ve kamplaştırma gayretlerine rağmen bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, bir arada ve birbirimizi anlayarak, saygı, sevgi ve hoşgörü içinde yaşamak için daha çok çalışmak ortak tarihi sorumluluğumuzdur.

Sivas katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve aydınlarımızı saygıyla anıyor ve yakınlarını yitirmiş olanların hiç dinmeyen acılarını paylaşıyorum.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA