SON DAKİKA

Haberertesi

ÇAKIRÖZER ZABITALARI ZİYARET ETTİ

ÇAKIRÖZER ZABITALARI ZİYARET ETTİ
Bu haber 07 Eylül 2016 - 11:13 'de eklendi ve 413 views kez görüntülendi.

CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER ESKİŞEHİR ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞINDA
“Zabıtalar da yıpranma hakkından faydalanmalı”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Zabıta Haftası’nı kutladığı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı çalışanlarının sorunlarını dinledi. Taleplerin başında gelen ‘yıpranma hakkı’ isteğinin son derece geçerli bir talep olduğunu belirterek, “Meclis’te bu talebin yerine getirilmesi için destek” sözü verdi.
MİLLETVEKİLİ ÇAKIRÖZER ZABITALARIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIMA SÖZÜ VERDİ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk Zabıta Teşkilatının kurulmasının 190. Yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığını ziyaret eti. Çakırözer, zabıta çalışanlarının da polis ve askerler gibi ‘yıpranma hakkı’ndan yararlandırılması için Meclis’te girişimde bulunma sözü verdi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aykut Hamzaçebi ve zabıta memurlarının Zabıta Haftasını kutlayan Çakırözer, hem Büyükşehir hem de Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin Eskişehir kent merkezinde, diğer ilçe zabıtalarının da bulundukları ilçelerde özverili çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Zabıta çalışanlarının talep ve beklentilerini de dinleyen Çakırözer şu değerlendirmeleri yaptı:
“Zabıtalar belediyelerimizin gerçek emekçileridir. Ne kadar özveriyle çalıştıklarını hem kent merkezinde hem ilçelerimizde gözlemliyorum. Özlük hakları bakımından yaşadıkları sıkıntıları ayrıntılı olarak dinledim. En önemli talep polisler ve diğer güvenlik personeli gibi yıpranma hakkından faydalanmak. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden 24 saat esasına göre görev yapmakta. Bu yüzden yaptıkları görev zorluğu nedeniyle yıpranma hakkını almak en doğal haklarıdır diye düşünüyorum. Bu konuda sendikaların yaptığı çalışmaları yakıimagendan takip ediyorum. Bu haklı talebin hayata geçmesi için TBMM’de yasal düzenlemelerin yapılması için elimden gelen çabayı göstereceğim” dedi.
HAYAT RİSKİ İLE ÇALIŞIYORLAR
Zabıta çalışanlarının imardan çevre sağlığına, sağlıktan kolluk gücüne kadar onlarca kanun ve yönetmelikle kendilerine verilen görevleri yerine getirmek için büyük zorluklara göğüs gerdiğine vurgu yapan Çakırözer, “Zabıta emekçilerimiz kamu düzeninin sağlanmasına da önemli katkı sağlamakta. Kent yaşamında başımıza istemediğimiz bir olay geldiğinde ilk aradığımız kişi olan zabıtalar bu görevleri sırasında bazen sözlü tacize, bazen de fiili şiddet içeren saldırılara uğramaktalar. O yüzden aynı sağlık çalışanları gibi onların da maruz kaldıkları şiddete karşı güvenliklerinin sağlanması önemlidir. Hem de taşıdıkları sağlık ve hayat riski onlara ek ödeme yapılmasını gerekli kılmaktadır. İşte bu yüzden de ağır yıpranmaya neden olan meslekler arasına girmesi zorunludur” diye konuştu.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA