SON DAKİKA

Haberertesi

ÇAKIRÖZER SORUYOR HÜKÜMET SUSUYOR

ÇAKIRÖZER SORUYOR HÜKÜMET SUSUYOR
Bu haber 13 Temmuz 2016 - 20:39 'de eklendi ve 366 views kez görüntülendi.

CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER’İN SORU ÖNERGELERİ YANITLANMIYOR
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi ve Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Eskişehir’deki “Hat Boyu” sorunundan okullardaki cinsel taciz iddialarına kadar bir çok önemli iddiaları Meclis gündemine taşıdı, ancak soruları yanıtsız kaldı.
“ARAŞTIRMA ÖNERGELERİ GÜNDEME ALINMIYOR, SORULARA YANIT VERİLMİYOR”
Çakırözer, hükümetin uygulamalarını Meclis’te denetlemenin yöntemi olan soru önergelerinin yanıtsız bırakılmasını eleştirdi ve “Sorulara yanıt verilmediği, araştırma, soruşturma önergelerinin gündeme alınmadığı, muhalefetin görmezden gelindiği bir sistemin adına demokrasi denilemez. Eskişehirimiz için sorduğumuz her sorunun yanıtsız kalması, aslında Eskişehirli tüm hemşehrilerimize karşı duyarsızlıktır, saygısızlıktır” diye konuştu.
“SORUNLARIN MECLİSTE KARŞILIĞI YOK”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir ile ilgili şehrin öne çıkan sorunları Meclis gündemine taşıdı, ancak iktidar sorularını yanıtsız bıraktı. Çakırözer, hükümetin duyarsızlığını eleştirdi ve sorunların takipçisi olacağını vurguladı.
Muhalefetin TBMM’de en önemli denetim araçlarından biri olan yazılı ve sözlü soru önergeleri yanıtsız kalıyor. Hükümet bugüne kadar Meclis’teki muhalefet milletvekillerinin hazırladığı çok sayıda yazılı soru önergesine cevap vermedi. CHP’li Utku Çakırözer’in de değişik bakanlıklara Eskişehir’in öne çıkan soruları ve diğer konular hakkında verdiği soru önergeleri bunlar arasında yer aldı. Çakırözer’in hazırladığı, ancak yanıtsız kalan soru önergelerinden öne çıkanlar şöyle:
Hatboyu sorunu: Çakırözer, 4 Ocak’ta Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Eskişehir’in gündemden düşmeyen, günlük yaşamı olumsuz etkileyen “Hat Boyu Çalışması”nı sordu. Ağabal’a “Projenin ne zaman bitirilmesi öngörülüyor? Yaşanan gecikmenin sorumlusu kimdir?’ soruları yanıtsız kaldı.
Okuldaki kartlı geçiş: Çakırözer, 26 Nisan’da Odunpazarı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlatılan kartlı geçiş uygulamasını, uygulamanın yasal dayanağını ve öğrenci ve öğretmenlerden 10’ar TL alınmasını dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu. Soruları yanıtsız kaldı.
Okuldaki taciz iddiası: Milli Eğitim Bakanı’ndan Meserret İnel İlkokulu’ndaki taciz iddialarını, çocukların ruh ve beden sağlığına yönelik yapılan çalışmalar ile adı bu ve benzeri iddialarla anılan sözde eğitimcilerin, kantin işletmecilerinin, servis şoförlerinin kısacası öğrencilere rahatlıkla ulaşabilecek mesleklerin okul ve öğrencilerden uzaklaştırmalarına yönelik çalışmaları açıklanmasını istedi. Bu önerge de yanıtsız kaldı.
İnönü’deki kantar: Geçimini şeker pancarından sağlayan İnönülü üreticilerin de tepkisine neden olan ilçedeki kantar ve lift makinesinin kaldırılmasına yönelik çalışmaları gündeme getirdi. Ancak yanıt alamadı.
CHP’li belediyelere ayrım: İŞKUR, Eskişehir ilçelerinde AKP’li Belediyelere 230 işçiyi çalıştırabilmeleri için ödenek ayırdı ama CHP’li iki belediyeyi yok saydı. Bu konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Bakan Süleyman Soylu’ya “Uygulama ile muhalefet partilerinin yönetimde olduğu belediyeler cezalandırılmak mı isteniyor?” diye sordu. Bu soruyu içeren soru önergesi de yanıtsız kaldı.
Okul panosundaki yazı: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki ışıklı panoya “İsmimize değil, işimize güveniyoruz” yazıldı. Eskişehirli yurttaşların yoğun tepkisine neden olan olay TBMM gündemine taşıdı, ancak Milli Eğitim Bakanı soruları yanıtsız bıraktı.
ESKİŞEHİR’E SAYGISIZLIK
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Çakırözer’in sadece Eskişehir değil, ülke gündemine ilişkin olarak da verdiği soru önergelerin bazılarını da bakanlar yanıtsız bıraktı. Terör örgütü IŞİD’in Suriye’den Türkiye’ye yaptığı roketli saldırılara ilişkin soru önergesi cevapsız kalırken, Çakırözer iktidarın bu tutumunu eleştirdi. “Sorulara yanıt verilmediği, araştırma, soruşturma önergelerinin gündeme alınmadığı, muhalefetin görmezden gelindiği bir sistemin adına demokrasi denilemez” diyen Çakırözer, “Sorularımıza sessiz kalınarak, cevap vermeyerek iddiaların üzeri kapatıldı sanıyorlar. Hükümetin uygulamalarını denetlemenin en temel araçlarından biri olan önergelerimizin, sorularımın peşini hiç bırakmayacağım. Sorulara yanıt verilmemesi mağduriyet yaşayan tüm Eskişehirli hemşehrilerimiz için duyarsızlıktır, saygısızlıktıktır. Eskişehir için, ülkemiz için önemli gördüğüm her konuyu Meclis’te gündeme taşımaya devam edeceğim. Cevap verilmeyen her sorunun da takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA