SON DAKİKA

Haberertesi

BU PARKTA KÜTÜPHANE VAR

BU PARKTA KÜTÜPHANE VAR
Bu haber 13 Temmuz 2016 - 20:01 'de eklendi ve 619 views kez görüntülendi.

ODUNPAZARI UĞUR MUMCU PARKINDAKİ İKİ KÜTÜPHANEYE YOĞUN İLGİ
Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükdere Mahallesi Buse Sokak üzerinde 8 bin m2 ‘lik alana kurulan Uğur Mumcu Parkı’na ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.
UĞUR MUMCU’NUN “06 YR 245” PLAKALI ARACI ODUNPAZARI’NDA
Eskişehir’de yaşayan ve Eskişehir’e turistik gezi amacıyla gelen vatandaşlar, Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı ve failleri bulunana kadar özel cam bölmede sergilenen “06 YR 245” plakalı 1984 model aracı görmek için geliyor. Parkta bulunan Uğur Mumcu Anıtı’nı ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşıyor.
AÇIK HAVA KÜTÜPHANELERİ
Parkta ayrıca, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına Uğur Mumcu kitaplarının yanı sıra çocuk ve gençlik kitaplarının da bulunduğu açık hava kütüphaneleri bulunuyor. Vatandaşlar park içerisinde bulunan açık hava kütüphanelerinden kayıt işlemi yaptırmadan aldıkları kitapları okuduktan sonra geri getirerek yenilerini alıyor.
AKSİYON ALANLARI
Aksiyon alanında bulunan “Kaykay Pisti ve Tırmanma Duvarı Duvarı” ile Eskişehir’de büyük bir eksikliği gideren parkta gençler bisiklet, kaykay ve patenleriyle keyifli zamanlar geçiriyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından farklı bir park formatında yapılan alanda vatandaşların daha rahat bir ortamda yürüyüş yapabilmeleri için modern kent mobilyalarının yerleştirildiği yürüyüş yolları ve bir adet kafeterya bulunuyor.
ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ALANLAR
Farklı çocuk oyun gruplarının da olduğu parkta boyama duvarı da bulunuyor. Parkta ayrıca 1 adet amfi tiyatro alanı ve meraklıları için model uçak pisti de vatandaşın hizmetine sunuluyor.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA