SON DAKİKA

Haberertesi

BİRİSİ SATRANÇ GÜNAH MI DEDİ?

BİRİSİ SATRANÇ GÜNAH MI DEDİ?
Bu haber 04 Ocak 2017 - 17:31 'de eklendi ve 352 views kez görüntülendi.

KONAK’TA “İSMET İNÖNÜ OKULLAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI”
Türkiye’nin ilk Başbakanı, Atatürk’ten sonra ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ölümünün 43. yılında, Konak’ta doğduğu evde düzenlenen törenle anıldı.

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN KATILIM
Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İsmet İnönü Anı Evi’nde düzenlenen törende bu yıl ikincisi düzenlenen “İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, Türkiye Satranç Federasyonu temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe yöneticileri ile dereceye giren öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN PEKDAŞ; “NE YAPARSAN YAP EN İYİSİNİ YAP”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı olan İnönü’yü ölümünün 43’üncü yılında saygıyla ve özlemle andıklarını söyledi. İnönü’nün iyi bir devlet adamı ve diplomat olmasının yanı sıra sanata değer veren, çağdaş bir kişi olduğunu da dile getiren Başkan Pekdaş, “Bizim Cumhuriyetin kurucu kadrosundan öğrenmemiz gereken çok şey var. Çok çalışmalı, başarılı olmalı, bir işi kurallarına göre yapmalı ve tek yönlü bir insan olmamalıyız. Sanatla, sporla, müzikle ilgili olmalı ve hayatın her alanında bilgi sahibi olmalıyız. Biz de İsmet İnönü’yü anısına bir satranç turnuvası düzenleyerek analım istedik. Bu yıl ikincisini yaptık. Bu projeye destek veren Türkiye Satranç Federasyonu’na ve turnuvaya katılan okullarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizim sürekli kendisini geliştiren gençliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.  

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA