SON DAKİKA

Haberertesi

BEŞİKTAŞ’TA HALK ECZANESİ AÇILDI

BEŞİKTAŞ’TA HALK ECZANESİ AÇILDI
Bu haber 15 Nisan 2016 - 8:27 'de eklendi ve 716 views kez görüntülendi.

HALK ECZANESİ UYGULAMASINI BAKIRKÖY ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ATEŞ ÜNAL ERZEN BAŞLATMIŞTI
Beşiktaş Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü yönetimince kurulan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara hizmet verecek Beşiktaş Belediyesi halk eczanesi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.
Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde hizmete giren Beşiktaş Halk Eczanesi’nin açılışı Beşiktaş Belediye Başkan’ı Av. Murat Hazinedar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
HALK ECZANESİNİN ÖNCÜSÜ CHP’Lİ ATEŞ ÜNAL ERZEN OLMUŞTU
(23/Ağustos/2010 Tarihli gazete haberi)
Bakırköy Merkez Bina yanı, Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü ile Ataköy’deki Afet Merkezi’nin yanındaki 3 halk eczanesi vatandaşa şifa dağıtıyor. Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilçenin çeşitli mahallelerinde yer alan sağlık merkezlerinde muayeneden geçirilen vatandaşlara reçete karşılığı hizmet verdiklerini söyledi.
Başkan Erzen sözlerini şöyle sürdürdü, “Bakırköy Cumhuriyet Meydanı olmak üzere Bakırköy’ün çeşitli noktalarında bulunan ilaç toplama kabinlerimize vatandaşlar tarafından bırakılan ilaçlar eczacılarımız tarafından kullanma sürelerine göre ayrıştırılıyor ve yine ihtiyacı olan yurttaşımıza veriliyor. 209 yılında toplam 22 bin 130 kişiye 61 bin 271 kalem ilaç verdik. Ayrıca değeri binlerce lira olan kanser ilaçlarını da çeşitli kurumlara gönderiyoruz. Halk Eczanelerimizden herhangi bir afet durumda afet bölgesine de ilaç gönderilmektedir. Yurttaşlarımıza bir çağrım olacak: Lütfen evinizde kullanmadığınız ilaçlarınızı bize getirin. O ilaçlar birilerine şifa olacaktır.” Dedi.
BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASINI İSTEMİŞTİ
Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen halk eczaneleri modelinin örnek olması dileğini ileterek uygulamayla ilgili her belediyeye yardımcı olabileceklerini de sözlerine ekledi.
SAĞLIKTA DEVRİM GİBİ BİR UYGULAMA DA YİNE BAKIRKÖY’DE BAŞLAMIŞTI
ERZEN: “MUAYENE VE İLAÇ ÜCRETSİZ BELEDİYENİN GÖREVİ BU…”

“En önemli işlerimizden biri sağlık” diyen Erzen, şunları söyledi:
“Mübalağa etmiyorum, sağlık konusunda Türkiye’de 1 numarayız. Tıp merkezimizde 24 saat sağlık hizmeti veriyoruz. Her şey ücretsiz. Kızmasınlar ama Sağlık Bakanlığı’nın işini yapıyoruz burada. Ayakta teşhis ve tedavi yapılan bir yer. Bazı özel hastanelerden gelip, ‘Bu aletler bizde yok’ dediler. Ambulansla her eve yetişebiliyoruz. Evde bakım yapıyoruz. İsteyeni istediği hastaneye taşıyoruz. Bakırköy’ün nüfusu 250 bin, geçen sene tıp merkezinde 222 bin 584 yurttaşa bütün branşlarda sağlık hizmeti verdik, fizik tedavi dahil. Ulaşım için servislerimiz var. Hepsi ücretsiz. Dahası ilaç da ücretsiz. Halk eczanemiz var, reçetesini getiren ilacını alıyor.”
YAŞLILARA ELEKTRONİK TAKİP, MUHTAÇLARA 300 TL YARDIM
Tıp merkezindeki sağlık hizmetlerinin yanısıra batılı anlamda sosyal belediyecilik konusunda birçok hizmete imza attıklarını söyleyen Erzen, şu bilgileri verdi: “Yaşlılara bir cihaz dağıtıyoruz. 5 tane düğmesi olacak. Neye ihtiyacı varsa o düğmeye basacak. Aynısından çocuklara da dağıtacağız. Çocuklar okulda sahipsiz. Ana – babalar çocuğun servisinin kaç kilometre hızla gittiğini bile bilecek. Her yaz, çoğunluğu engelli olmak üzere 2 bin çocuğu Ölüdeniz’de kampa götürüyoruz. Maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarını üniversiteye hazırlayabilmeleri için eğitim merkezi açtık. Her yıl 500 çocuk katılıyor, başarı oranı yüzde 95. İşitme, görme ve fiziksel engellileri de hocalarımızla üniversiteye hazırlıyoruz.”
YOKSULLARA DESTEK KART
Tek yaşayan kadınlar ya da durumu kötü olan ailelere Destek Kart çıkarttıklarını kaydeden Erzen, şöyle konuştu: “Bir devlet bankasıyla anlaştık. Maddi durumu kötü olanlar için Destek Kart adıyla bir banka kartı çıkarttık. Her karta 300 lira para yüklüyoruz. Türkiye’nin her yerindeki pos makinelerinde geçiyor. Kimse bu kişinin fakir olduğunu bilmiyor. Gıda ve hijyen malzemesi alabiliyor ama sigara ve içki alamıyor.”
image
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA