SON DAKİKA

Haberertesi

BANDIRMA’DA TOPLU SÖLEŞME

BANDIRMA’DA TOPLU SÖLEŞME
Bu haber 04 Aralık 2015 - 22:05 'de eklendi ve 429 views kez görüntülendi.

Bandırma Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Belediye memurlarını kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
İmza töreninde Belediye Başkanı Dursun Mirza, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, Tüm Bel-Sen Bandırma Şube Temsilcisi Levent Metin, Genel-İş Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, Tüm Bel-Sen Merkez Yöneticileri, Daire Müdürleri ve personel hazır bulundu.
TÜM BEL-SEN ŞUBE BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ
Tüm Bel-Sen Bandırma Şube Temsilcisi Levent Metin, yeni toplu sözleşme sürecinin Başkan Mirza’nın olumlu yaklaşımlarıyla kısa sürede tamamlandığını söyledi. Metin, “Bu toplu sözleşme süresince bugüne kadar ki her aşamada bizlere yardımcı olan, Belediyemizin gelirlerinin Büyükşehir yasasıyla azalmasına rağmen elinden geldiği kadar katkı sunan, sendikal mücadeleye bakışını hiç değiştirmemiş olan Sayın Belediye Başkanım Dursun Mirza’ya ve Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Sert’e teşekkür ediyorum” dedi.
DURSUN MİRZA: “MEMURLARIMIZIN HAKLARINDA ARTIŞ SAĞLADIK”
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, devletin belirlediği yeni esaslar üzerinden memurlarımızın toplu sözleşmesinde artış sağladıklarını söyledi. Başkan Mirza açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Değerli çalışanlarımız, yine bir toplu sözleşmeyle bir aradayız. Değerli Başkanlarımız sahsım için güzel ifadeler kullandılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca hak ve emek mücadelesi verdim. Ayrıca bu çatı altında sizler gibi değerli memurlarla çalışmaktan da çok mutluyum. Ben, Bandırma Belediye Başkanı olarak farklı belediyelere ya da Büyükşehir’e gittiğimde belediyemizin büyüklüğünü, çalışma disiplinini ve organizasyon başarısını daha iyi görüyorum. Bu açıdan Bandırma Belediyesi’nin Balıkesir’de çalışanları ve memurları açısında en örnek belediye olduğunu bilmenizi isterim.”
“ÖRGÜTLÜ TOPLUMU SAVUNUYORUZ”
Bizler çalışandan, alın terinden ve emekten yanayız. Yatan emek olmaz, aldığı görevi ve sorumluluğu mutlaka başarıyla yerine getiren insan bizler için önemlidir. Sadece mesai saatlerinde değil diğer zamanlarda da belediye çalışmalarına katkı sunarsak belediyemizin başarısı daha da artar. Bizler her zaman örgütlü mücadeleden yana olduk. İnsanlar bir araya gelince, dayanışma içinde olunca haklarını daha kolay elde ederler. Bu süreç elbette ülkemizde daha da zor bir hal alıyor. Hak isteyen insanlar zaman zaman şiddete maruz kalıyor, işlerinden oluyor. Ancak herşeye rağmen insanlar dayanışma ve örgütlenme içinde olursa sonuç almaları daha kolay olacaktır. Her türlü olumsuzluğa rağmen örgütlü topluma inanıyoruz. Toplumun her kesiminin kendi arasında örgütlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Hakkını arayan, örgütlenen toplum arzusundayız. Üretim artışı olsun ve bu artıştan hakça paylaşım ortaya çıksın. Bizim siyasi görüşümüzde dünya görüşümüzde budur. Örgütlü toplum, demokratik devlet, üretim artışı ve hakça paylaşım. Eşit özgür bir ülke. Dolayısıyla bunun için mücadelemiz devam ediyor.”
SÖZLEŞMEDE ELDE EDİLEN HAKLAR
Ne verdiğimize bakacak olursak önceki sözleşmedeki rakamlarımıza ilave olarak ilk 6 ayda net 83 TL artış ve ikinci 6 ayda net 125 TL artış sağlandı. Ulaşımda serbest biniş kartlarıyla 50 TL’lik bir katkı ve her iki dini bayramlarda 600’er lira ikramiyemiz var. Hayırlı olsun” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA