SON DAKİKA

Haberertesi

BANDIRMA’DA TERMİK SANTRAL TEHLİKESİ

BANDIRMA’DA TERMİK SANTRAL TEHLİKESİ
Bu haber 23 Kasım 2015 - 21:44 'de eklendi ve 367 views kez görüntülendi.

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA TERMİK SANTRALLERLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Kamuoyunda son dönemde gündeme gelen, Bandırma’nın ve yakın bölgelerinin çevre sağlığını yakından ilgilendiren Şirinçavuş mahallesinde kurulması planlanan Termik Santral ile ilgili Bandırma Belediye Başkanlığında, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Dursun Mirza Başkanlığında düzenlenen toplantıda Belediye Meclis Üyeleri, Şirinçavuş Mahalle Muhtarı Hamit Kurt, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr.Kadir Dadan, Bandırma Kent Konseyi Sekreteri Necdet Mancınık ve yerel basın mensupları yer aldı.
TERMİK SANTRALLER ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Toplantıda bölgeyi yakından ilgilendiren Şirinçavuş Mahallesinde kurulması planlan Termik Santral ile ilgili son gelişmeler paylaşılırken bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar ele alındı. Kurulması planlanan Termik Santralin Bandırma’ya ve bölgesinin çevre sağlığını büyük tehdit edeceği ifade edilirken termik santralde yılda 3 Milyon 721 Bin ton ithal kömürün kullanılacağı ve yardımcı yakıt olarak ise doğal gaz ya da fuel oil’in kullanılacağı belirtildi. Kurulması planlanan santralin Bandırma’ya kuş uçumu 25 kilometre mesafede olduğu, Şirin Çavuş köyüne ise uzaklığının 500 metre olduğu belirtilirken santralde kömür kullanımından dolayı yılda 550 Bin TON Uçucu Kül, 30 Bin TON Taban Külü ve 168 Bin TON Alçı Taşı oluşumu söz konusu olacağı ifade edildi.
DOĞAL HAYAT YOK OLACAK
Termik Santralin Kurulmasıyla birlikte başta Şirinçavuş Mahallesi olmak üzere bölgesindeki diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı ve çevre sağlığının, deniz, hava ve toprağı ciddi şekilde kirleneceği yönünde görüşler ülkemizdeki diğer olumsuz örnekleriyle birlikte ele alındı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA