SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’IN BAŞKANI DOKTOR OLUNCA!

AVCILAR’IN BAŞKANI DOKTOR OLUNCA!
Bu haber 03 Ocak 2017 - 18:46 'de eklendi ve 333 views kez görüntülendi.

AVCILAR’DA DÜZENLİ SAĞLIKLI EĞİTİMİ
Avcılar Belediyesi önleyici sağlık anlayışı çerçevesinde, farklı sağlık konularında düzenlediği eğitim ve bilinçlendirme seminerlerine devam ediyor.

Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek devam eden ‘Sağlıklı Yaşam Semineri’ eğitim toplantısı, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleşti.

UZMANLARDAN DOĞRU BİLGİLER
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Esin Korkut’un anlatımı ile gerçekleşen ‘Mide, Bağırsak Hastalıkları ve Reflü’ konu başlıklı toplantıya Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Esin Korkut hastanın şikayetine göre diyet hazırlanmasının gerekliliğinin önemine dikkat çekerken; “Reflü yaygın bir rahatsızlıktır. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bizim en önemli derdimiz yaşam tarzı değişikliği. Yaşam tarzınızı değiştirirseniz % 80 oranında başarılı olmuşsunuz demektir. Öğünlerde porsiyonları küçültmeli, azar azar ve sık yemeliyiz. Yatmadan önce 2-3 saat boyunca yemek yememeliyiz. Yemek yedikten sonra da mutlaka oturur vaziyette kalmalıyız” dedi.

BAŞKAN TOPRAK; “KALİTELİ YAŞAM”
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ‘Sağlıklı Yaşam Semineri’ndeki yerini alırken; “Dünya Sağlık Örgütü sağlığı; ‘ruhen, bedenen ve sosyal yönden mutlu olma hali’ şeklinde tanımlar. Sağlıklı birey, sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum demektir. Bizler bu konunun önemini bildiğimiz için Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonumuzu pazartesi günleri eğitime ayırmaktayız. Çünkü Belediyecilik bir nevi toplum hekimliğidir. Sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama istediğidir. Çünkü her şey çevreye, beslenmeye ve bilgiye bağlıdır. Bilgi ve çevre sağlıklı bir toplumun oluşmasını sağlıyor. Çevrenin sağlığı, kişinin bilgi, sanat ve sporla ilgili donanımları, onun hayattaki yaşamını etkiliyor. Bizler yaşamı belki uzatamayız ama kalitesini arttırabiliriz” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA