SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA ŞİDDETE KARŞI SANAT

AVCILAR’DA ŞİDDETE KARŞI SANAT
Bu haber 26 Kasım 2015 - 12:12 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

AVCILARLI KADINLAR ŞİDDETE KARŞI SANATLA HAYIR DEDİLER
Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dur demek için direnişin türkülerini söylediler.
HANDAN TOPRAK: “ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ”
Avcılar belediye meydanı’nda gerçekleştirilen konser öncesinde bir konuşma yapan avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, kadının özgürleştirilmesine vurgu yaparak, insanoğlunun bir cinsinin diğer cinsine şiddet uygulaması kabul edilemez dedi.
Günümüzde cinsiyet eşitliği ile hak ve özgürlükler konusunda istenilen düzeye gelinemediğini belirten Başkan Dr. Handan Toprak, “Kadına şiddet, kadın cinayetleri, kadının sosyal alanda kendisini ifade etmesi ve kendisine bir yer bulması hala toplumların en acı sorunudur. Bu derin yaranın kanamasını dindirmek ve etrafa yaydığı acıları sarmak için atılan adımlar her geçen gün biraz daha büyüse de, ne yazık ki ülkemizde ve dünyada şiddete maruz kalan kadınlarımızın sayısı azımsanmayacak derecede varlığını sürdürüyor” şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Eşit Yurttaşlık Temelleri Üzerine Kurulmuştur
Bütün yaptığı projelerin temelinde kadını özgürleştiren özgür ve sosyal hayata katan projeler olarak hayata sunan Marmara Bölgesi’nin tek kadın Belediye Başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak hangi cinsten, hangi ırktan ve milletten olursa olsun bütün insanların eşit olduğunu belirtti.
“İKİ CİNS DE EŞİT HAKLARA SAHİPTİR”
Başkan Dr. Toprak, “Türkiye Cumhuriyeti eşit yurttaşlık temelleri üzerine kurulmuştur, kadın ve erkeği eşit yapmıştır. Cumhuriyet devrimi bir kadın devrimidir aynı zamanda. Dünyanın birçok ülkesinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. O nedenlerdir ki her iki cins de eşit haklar çerçevesinde toplumda birbirini bütünleyendir. Bir diğer yarısının diğer yarısı üzerinde baskı kurması şiddete hükmetmesi asla kabul edilebilir değildir” dedi.
“KADIN CİNAYETLERİNE İNDİRİM UYGULANAMAZ”
Kadın Cinayetlerine İndirim Uygulanmamalıdır
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, hiçbir sebebin bir kadının öldürülmesi ile ilgili indirim sebebi olmaması gerektiğini belirterek; kadına yönelik cinayetler asla ve asla indirim uygulanmaması gerektiğini söyledi. Başkan Dr. Handan Toprak, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadına yapılan şiddetin her türlüsünü kınıyor, bir cinsin diğeri üzerinde şiddet ve baskı uygulamadığı bir dünya diliyorum” dedi.
“10 MAHALLEDEN BİN KADIN ÜÇ AĞIT SÖYLEDİ
Avcılar Belediyesi’nin kadını özgürleştiren ve sosyal hayata katan önemli projelerinden olan ve ilçedeki 10 mahalleden 1000 kadının oluşturduğu Binbir Çiçek Kadın Korusu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına şiddeti, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddetin tümüne hayır demek için 3 türkü söyledi.
Marmara Caddesi’nin başlangıcından Belediye Meydanı’na kadar Kadına Şiddete Hayır yazılı, Özgecan Arslan, Aysu Kaya ve Dr. Aynur Dağdemir’in resimlerinin yer aldığı dövizlerle, alkışlar eşliğinde yürüyen kadınlar, söyledikleri türkülerle kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüne sanatla hayır dediler.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA