SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA SAĞLIK SEMİNERLERİ

AVCILAR’DA SAĞLIK SEMİNERLERİ
Bu haber 04 Şubat 2016 - 12:31 'de eklendi ve 390 views kez görüntülendi.

BELEDİYENİN SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR
“Önce Sağlık” sloganıyla hizmet veren ve sunduğu sağlık hizmetleriyle fark yaratan Avcılar Belediyesi önleyici sağlık anlayışı çerçevesinde, farklı sağlık konularında düzenlediği eğitim ve bilinçlendirme seminerlerine devam ediyor.
KADIN KANSERLERİNDEN KORUNMANIN YOLLARI
Avcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Medipol Üniversitesi Hastanesi işbirliyle düzenlenen “Sağlıklı Yaşam Semineri” kapsamında “Kadın Kanserlerinden Korunma ve Kendi Kendine Meme Muayenesi” konulu eğitim semineri Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı salonunda gerçekleşti. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın da katıldığı eğitim seminerinde çağımızın hastalığı olan kanserden korunmak ve bilinçli bireyler yetiştirmek için gerçekleştirilen seminerde kanserin erken teşhisi nasıl yapılır, erken teşhisin önemi, kanser çeşitleri ve meme kanseri hakkında bilgiler verildi.
BAŞKAN TOPRAK: “ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ”
Hastalıklar konusunda bilinçli bireylerin oluşturulmasının öneminden bahseden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Çağımızın en önemli hastalıklarından biri de kanserdir. Biliyoruz ki çoğu hastalık erken teşhis edildiğinde hayat kurtarır. Bizde Avcılarlı kadın hemşehrilerimizi bu konuda bilinçlendirilmesi, kanserin ne olduğunun bilinmesi ve erken teşhis konusunda bir seminer düzenledik. Önce Sağlık sloganıyla yürüttüğümüz sağlık hizmetlerimiz kapsamında önemli sağlık sorunu olan kanserle ilgili hemşehrilerimizin dikkatinin çekilmesi ve bilincin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu sayede kanserle savaşa yönelik farkındalığın artırılmasını amaçlıyoruz. Farklı sağlık konularında düzenlediğimiz eğitim ve bilinçlendirme seminerlerimiz devam edecek” dedi.
SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Seminerde Meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğu ve yılda yaklaşık 15 bin kadının meme kanserinden etkilendiği belirtildi. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerinde kadın kanserlerinin yüzde 20-25’inin meme kanseri olduğu belirtilirken, risk faktörleri arasında ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menopoz, çocuk emzirmeme ve obezitenin yer aldığı ifade edildi.
KADINLAR KENDİ MUAYENESİNİ YAPABİLİRLER
Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekilen seminerde, riski azaltmak amacıyla kilo kaybı, düzenli egzersiz gibi davranış değişikliklerinin etkili olabileceği belirtildi. Risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramalarının bu kanserden ölümleri ve hastalığının sıklığını azaltmada en etkili yöntemler olduğu söylendi. Her kadının ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapılmasının, erken teşhis için çok önemli olduğu belirtilirken, meme kanseri teşhisi konusunda maketle uygulama yaptırıldı.
Avcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Sağlıklı Yaşam Seminerleri” dizisinde her ay bir sağlık konusunda eğitim semineri verilecek.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA