SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA KADINLARA ÖZEL ÇALIŞMA

AVCILAR’DA KADINLARA ÖZEL ÇALIŞMA
Bu haber 03 Eylül 2016 - 7:53 'de eklendi ve 406 views kez görüntülendi.

GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ TOPLUMLAR YARATIR
Türkiye’nin ilk ilçe Kadın Aile Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesi, Sosyal Belediyecilik ve Kadın Dostu Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeye devam ediyor.
PİLOT BÖLGELERDE KADIN SAĞLIĞI ARAŞTIRMASI
Güçlü ve bilinçli kadınlar güçlü toplumlar yaratır felsefesi ile hizmetlerine devam eden Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Kadın Sağlığı’ anket çalışması yapıldı. Anketin yapılması için pilot bölge olarak Tahtakale Mahallesi seçildi. Avcılar’da yaşayan kadınların, kadın sağlığı hakkında bilgileri, sağlık kontrollerinden geçip geçmedikleri ve kadın sağlığı konusunda beklentilerinin tespit edilmesini amaçlayan anket; Tahtakale Mahallesi’nde yaşayan, rastlantısal seçilen 90 kişi ile gerçekleştirildi.
ARAŞTIRMANIN ORTAYA ÇIKARDIĞI GERÇEKLER
Yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, Avcılar Belediyesi tarafından kadınlara yönelik verilen eğitimler ve faaliyetler hakkında da bilgiler verildi. Anket sonuçlarına göre ise Avcılar ilçesi Tahtakale Mahallesi’nde yaşayan kadınların büyük çoğunluğunun eğitim durumlarının ilkokul seviyesinde olduğu, sağlık konularında da az bilgi sahibi oldukları görüldü.
Kadınların umudu: “Kadın Danışma Merkezi”
Avcılar Belediyesi tarafından kadın sağlığı ve diğer konularda eğitim vermek, kadına şiddetin her türlüsünün önüne geçilmesi ve önlem alınması için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor. Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yakın zamanda açılması planlanan “KADIN DANIŞMA MERKEZİ”, merkeze başvuran kadınların ihtiyaçlarını belirleyip bireysel destek planlarını hazırlayacak, şiddet, istismar, ihmal, cinsel gelişim çocuk sağlığı ve benzeri konularda eğitimler verecek. Bireysel ve grup çalışmalarıyla psikolojik ve hukuksal destek sağlayıp bu çalışmaların raporlandırılmasını sağladıktan sonra, merkeze başvuran kadınların takibinin de yapılması sağlanacak. Kadın Danışma Merkezi’nin en büyük amacı ise cinsiyet eşitliği farkındalığıyla toplumsal ayrıştırmanın önüne geçebilmek.
Başkan Toprak: “Amacımız bilinçli, özgüveni yüksek, ekonomik özgürlüğe sahip, hayatın içinde daha fazla yer alan kadınlar ”
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de bu konuyla ilgili olarak; “ Avcılar Belediyesi olarak kadınlarımızın cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Kadınlarımızın sağlık konusunda da sosyal ve kültürel alanda da üreten ve başarılı birer birey olmaları için sertifikalı eğitimler veriyoruz. 1934 yılında Atatürk seçme seçilme hakkı verdi kadına. Bu bir devrimdir. Bizde Mustafa Kemal Atatürk’ten miras aldığımız bu haklar doğrultusunda kadının ekonomik ve sosyal alanda daha fazla yer alması için çalışıyoruz. Kadının tek başına mücadele vermesi yeterli değil.” dedi.
AVCILAR’DA BİR İLK: “EŞİNE ŞİDDET UYGULAYAN PERSONELİN MAAŞI EŞİNE ÖDENECEK”
Şiddet Uygulayan Personelin Maaşına Eklenen Sosyal Denge Ödeneği Eşine Devrediyor…

​Yine Avcılar Belediyesi tarafından 2015 yılı mayıs-ağustos ayları arasında da kadına şiddetin boyutlarını tespit etmek ve bunu önlemek için ‘Kadına Şiddet Anketi’ yapılmıştı. Ankete katılan kadınların bir bölümünün şiddeti sadece fiziksel anlamda düşündükleri, tokat yemeyi, sosyal veya ekonomik baskıyı ise şiddet kapsamında görmedikleri belirlenmişti. Yapılan anketlerde çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapan Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin özel ilgisi ve uzman kadrosu ile bu sorunu çözmek adına eğitimler vermiş, olumlu sonuçlar almıştı. Yine bu bağlamda Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı ile ortaklaşa verilen 13 hafta süren ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ düzenlenmişti. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli hem kadına şiddeti önlemeye yönelik hem de bu konuya dikkat çekilmesi için, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol ile 2016-18 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesini Barış Manço Kültür Merkezi’nde imzalamıştı. Sözleşmenin 22. maddesinin ‘k’ şıkkında ilk kez; “kadına şiddet uygulayan kamu personelinin alacağı toplu iş sözleşmesinden gelen mali hakları, başvurusu halinde eşine devreder” ifadesine yer verilmişti.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA