SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA ENGELSİZ YAŞAM

AVCILAR’DA ENGELSİZ YAŞAM
Bu haber 04 Aralık 2015 - 11:24 'de eklendi ve 531 views kez görüntülendi.

AVCILARDA ENGELLİ YURTTAŞLARA YÖNELİK HİZMETLER
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir kez daha hatırlanan engelli yurttaşlar için Avcılar’da hayata geçirilen projeler engelleri ortadan kaldırıyor.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak yerel yönetim hizmetleri kapsamında engelli yurttaşlara yılda bir gün değil 365 gün hayatın içinde ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak projelere yer veriyor.
İşte özel hizmetlerden bazıları.
AVCILARDA ENGELSİZ BELEDİYECİLİK

“Engelsiz Belediyecilik” anlayışıyla engellilere yönelik sosyal hizmet uygulamaları geliştirerek, hazırladığı projelerle, uygulama ve hizmetlerde engellileri pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi gereğine inanan Avcılar Belediyesi, engellilerin günlük yaşamda sosyal kültürel ve ekonomik alanlarda hayatın içinde olmasını hedefliyor.
ENGELLİ KOORDİNE MERKEZİ
Avcılar Belediyesi Avcılar’da yaşayan engelli vatandaşlar için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Koordine Merkezi aracılığıyla, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam ve hukuki haklar konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor.
ULAŞIM HİZMETLERİ
Avcılar Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’nün hizmetleri doğrultusunda Avcılar’da yaşayan engelli çocuklar ve gençlerin, ücretsiz servis imkanı ile rehabilitasyon merkezleri ve spor tesislerine ulaşımları sağlanıyor. Ayrıca engelli çocukların eğitin kurumlarındaki sınavlara katılmaları için de servis imkanı sunuluyor.
EVDE BAKIM HİZMETLERİ
Avcılar Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara Evde Bakım Hizmeti sunuluyor, evde kuaför hizmetleri veriliyor. Engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye dağıtılması yönündeki çalışmalarına devam eden Avcılar Belediyesi beyaz baston ve işitme cihazı başta olmak üzere medikal cihaz ve gereçlerin dağıtımını yapıyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi engellilere gıda yardımı yapılırken, evde yemek yapamayan engellilere de Avcılar Belediyesi Aşevi aracılığıyla yılın 365 günü günde iki öğün sıcak yemekleri adreslerine bırakılıyor.
DESTEK HİZMETLERİ
Avcılar Belediyesi merkez cadde üzerinde görme engelliler için oluşturulan sarı şeritlerin yapım çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce kentin engellerinin kaldırılması ve engelli kişilerin yardımsız bir şekilde dışarıda dolaşmalarını sağlamak için çalışmalar yapılıyor.
KÜLTÜR, SANAT VE EL BECERİLERİ
Avcılar Belediyesi ‘Engelli Dostu’ belediyecilik anlayışı gereği, Avcılar’da yaşayan engelli vatandaşların hayatın her alanına katılmaları yönünde kültür, sanat ve el becerileri alanlarında eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
ENGELLİ İLETİŞİM VE SMS HATTI
Avcılar Belediyesi, işitme engelli vatandaşlar için Türk Telekom işbirliği ile “Engelli İletişim Hattı” kurulması çalışmalarına devam ediyor. Sistem sayesinde engelli vatandaşların verilecek kodu tuşlayarak belediyeye mesaj bırakabilecekler. Bu kapsamda Avcılar Belediyesi görme ve işitme engelliler için “Engelsiz SMS Hattı”nı hizmete sundu.
SESLİ GEÇİŞ SİSTEMİ
Avcılar Belediyesi görme engelli vatandaşlar için “trafik ışıklarında sesli geçiş” uygulaması ile iletişim ve ulaştırmada engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA