SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA ÇÖZÜME YANAŞMADILAR

AVCILAR’DA ÇÖZÜME YANAŞMADILAR
Bu haber 03 Temmuz 2016 - 16:19 'de eklendi ve 472 views kez görüntülendi.

BELEDİYE BAŞKANININ İŞÇİLERE YÖNELİK TEKLİFİ HAVADA KALDI
Avcılar belediyesinin alt işvereni olan taşeron firmanın işlerine son verdiği işçiler yaklaşık iki ay önce belediyenin önünde eylem başlatmıştı.
BAYRAM ÖNCESİ İŞ ÖNERİSİNE SICAK BAKMADILAR
Avcılar belediye başkanı Handan Toprak Benli, işten çıkarılanların bir başka firmada işe başlaması için girişimde bulundu. Önerinin üzerinden üç gün geçmesine rağmen işçiler bu öneriye olumlu yaklaşmadılar.
BAŞKAN TOPRAK’IN AÇIKLAMASI
Avcılar belediye başkanı Handan Toprak Benli, konu ile ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Avcılar Belediyesi, işçiden emekçiden yana çalışanın hak ve hukukunu gözeten, 6331 sayılı kanunun gereğini yerine getiren ve tedbirlerini alan, çalışan memnuniyetine önem veren bir anlayışla hizmet vermektedir.”
“TAŞERON FİRMAYA MÜDAHALE MÜMKÜN DEĞİL”
“Avcılar halkının vergileri ile en iyi hizmeti sunma kararlılığında olan belediyemiz, belediye kanunları gereği zorunlu olarak birçok hizmetlerini taşeron firmalar eliyle yürütmektedir. Bilindiği gibi üst işveren olarak belediyelerin, alt işveren taşerona; işçiyi işten çıkarma, işe alma ve işçinin sendikalaşma hakkını kullanması konusunda herhangi bir yaptırım uygulaması yasal olarak mümkün değildir. Uygulamada belediyemize yapılan iş müracaatları firmalara iletilerek istihdama yardımcı olunmaktadır.”
“TAŞERON FİRMALARA KARŞI EYLEMLERİN SADECE CHP’Lİ BELEDİYELERDE YAPILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”
“Ancak bizim işçiden, emekçiden yana tutumumuz zaman zaman istismar edilmekte, işçiyi kendi şahsi veya siyasi hedefleri için kullananlar onları yanlış yönlendirebilmektedir. Demokrasiye olan inancımızdan dolayı, taşeron firmalar tarafından işten çıkartılan her işçi için sadece CHP’li belediyeler önünde eylem yapılmaktadır. Bilmekteyiz ki, işçiyi bize karşı kışkırtanlar sonuçta işçinin mağduriyetine neden olmaktadırlar.”
“YÜZLERCE İNSAN ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE MAAŞLA İSDİHDAM EDİLMİLŞTİR”
“Avcılar’da daha önce 250 civarında temizlik işçisi çalışırken şimdi 650 civarında işçi çalışmakta ve her işçi asgari ücretin üzerinde (1500 tl ve üzeri) bir gelir elde etmektedir. Avcılar belediyesi, taşeron firmaların verdiği ücreti, İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmektedir.”
“TAŞERON SİSTEMİNİN SORUMLUSU CHP’Lİ BELEDİYELER DEĞİLDİR”
“İşçilerin sendikalı olduğu için işten çıkartılması yasal değildir. Yasal olmayan bir durumda işçiler haklarını mahkemede ararlar. Emek ve emeğin örgütlülüğü konusunda tavrı açık olan, her zaman işçilerin istihdamına olanak sağlayan, haklarının takipçisi olan, yüksek gelir ve iş güvencesinin savunucusu olan CHP’li belediyelerin önünde işçilere eylem yaptırılması ironi, gerçeklere de tezat bir durumdur. Ayrıca 1994 yılında İstanbul‘daki belediyelerimizde temizlikte kadrolu işçi olarak çalışıp yüksek maaş aldığı halde greve götürülüp bize seçim kaybettirildikten sonra, getirilen taşeron sistemindeki asgari ücretle çalışmak zorunda kalanların, yine taşeronla bir sıkıntısı olduğunda belediyelerimizin kapısına dayanması da ironi ve tezat bir durumdur.”
“HER ŞEYE RAĞMEN ÇÖZÜMDEN YANA OLDUK”
“Ancak biz, yaşanan tüm bu süreçlere rağmen her zaman işçimizin yanında olmaya devam ettik, devam edeceğiz. Eylemci ve işçilerin şantiye basıp avcılarımızın çöplerinin üç gün toplanmasını engelledikleri halde işçilerimize tolerans gösterilmiş olup, işçilerin bu süreçte işledikleri suçun karşılığını görmelerinin de önüne geçilmiştir. Bu nedenle, hiçbir yasal zorunluluk bulunmamasına ve bize karşı tüm yapılanlara rağmen, taşeron firma tarafından işten çıkartılan işçilere, aileleri mağdur olmasın diye, yaşanan olumsuzluklardan sonra eski firmaları kabul etmediği için onlara yine de iş bulduk. Belediyemiz halk masasınca iletişimleri sağlanacaktır. Maalesef yanlış yönlendirmeyle haksız bir eyleme girişen işçilerimiz umarız bundan sonra, sıkıntı yaşamaz ve yaşatmazlar. Hayırlı olsun.”
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA