SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

AVCILAR’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Bu haber 01 Haziran 2016 - 17:20 'de eklendi ve 433 views kez görüntülendi.

1 HAZİRAN ÇEVRE GÜNÜNDE ÜÇ AYRI PROJE UYGULAMAYA KONULDU
Avcılar Belediyesi Gümüşpala Şantiyesi’nde yer alan 3 ayrı projenin uygulanmasına başlandı.
KATI ATIK TESLİM MERKEZİ
Vatandaşların tüm geri dönüştürülebilir atıklarını verebileceği atık getirtme ve teslim merkezi, denetim serbestisi kişiler için tarımsal faaliyet alanı ve sokak hayvanlarının rehabilite edileceği oyun parkı faaliyete başladı. Bando takımının kısa gösterisinin ardından öğrenci ve vatandaşların katılımıyla tesisler kurdele kesilerek hizmete girdi.
“DOĞAYI BİLİMLE KORUYACAĞIZ”
Açılışta konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Burada bilimin ışığında doğayı korumak ve çevreye duyarlı bir anlayışla 3 projeyi hayata geçiriyoruz. Avcılar sokakları temiz bir ilçe ve şimdi sırada atıkların geri dönüşümle kazandırılması ve doğayı kirletmesine engel olunması var.” dedi.
“SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTE MERKEZİ”
image
Sokak hayvanları rehabilite merkezinde her türlü veterinerlik hizmeti verildiğini kaydeden Başkan Benli, “Hayvanlar burada tedavi sürecinde biz barınaklara karşı olduğumuz için tel kafes içinde olmaları yerine geri dönüşüm malzemelerinden yaptığımız oyun parkında vakit geçiriyorlar.” şeklinde konuştu.
“DENETİMLİ SERBESTLİĞE TABİ KİŞİLERE ÇALIŞMA ALANI”
Avcılar Belediye Başkanı Sn. Dr. Handan Toprak Benli, denetim serbestisi kişilerin toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla hazırlanan tarımsal faaliyet alanının açılışında; “Mahkumların kamu hizmetinde çalıştırılmasında talep olmadığını, bunun üzerine onların da rehabilitasyonunu sağlamak için kent tarımı kapsamında tarım alanı yaptıklarını, yetişecek ürünler aşevine gönderilip ihtiyaç sahiplerine buradan her gün 3 çeşit yemek göndereceklerini’’ söyledi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA