SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA BİR İLK

AVCILAR’DA BİR İLK
Bu haber 31 Mayıs 2016 - 16:25 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

SU SPORLARI FESTİVALİ AVCILAR’A RENK KATTI
“Dragon Boat” yarışlarına yoğun ilgi
Avcılar Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Dragon Boat yarışları çekişmeli anlara sahne oldu.
İKİ GÜNLÜK ŞÖLEN SONA ERDİ
Bir tarafı Marmara Denizi’ne, diğer tarafı Küçükçekmece Gölü’ne bakan Avcılar’da su sporlarını sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Ormanı sahilinde iki gün süren ’’Dragon Boat Yarışları’’ tamamlandı.
BAŞKAN TOPRAK’TAN DEĞERLENDİRME
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ulaşım için kullanılması gereken göl ve denizi ilk aşamada spor amacıyla kullanmayı toplumsal açıdan gerekli gördüklerini, burada her türlü sportif faaliyetin yapılması için gereken desteği vereceklerini söyledi.
En az 12 kürekçi ve 1 davulcudan oluşan takımlar 250 metrelik düz parkurda, 11’erli seriler halinde günde en az iki kez yarışan ekipler ilk gün kategorilerini belirlerken, ikinci ve son günde final yarışlarına geçildi.
YARIŞ SONUÇLARI
İki günün sonunda yapılan yarışların sonunda Güvenspor Kızılyıldız Kulübü birinci olurken, Küçükçekmece Bisiklet Takımı ikinci ve İstanbul Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı sporcularının oluşturduğu Dragon Boat ekibi üçüncü oldu. Yarışlarda Haseki Sağlık Meslek Lisesi ’’En Centilmen Takım’’ , Avcılar Endüstri Meslek Lisesi ise, ’’En Genç Takım’’ seçildi.
BAŞKAN TOPRAK: “GÖL, ULAŞIM İÇİN DE KULLANILABİLİR”
“Avcılar her türlü yarışların ve su sporlarına ev sahipliği yapan bir kent olacak”
Avcılar’ın hem deniz hem de göl kenarında olduğuna vurgu yapan Başkan Toprak şöyle konuştu: “Gölün üzerinde ne bir yelkenli ne de bir sandal var. O nedenle de bunu ulaşım için kullanmamak çok büyük eksiklik. Ama sporda kullanmamak toplumsal açıdan çok daha büyük eksiklikti. Biz bunu gidermek üzere burada yelkenliler olmasına karar verdik ve de bunu gerçekleştirmiş olduk.” dedi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA