SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR’DA 10 KASIM

AVCILAR’DA 10 KASIM
Bu haber 10 Kasım 2015 - 11:41 'de eklendi ve 778 views kez görüntülendi.

AVCILAR’DA DÜZENLENEN “ATATÜRK’Ü ANMA”ETKİNLİKLERİNE KATILIM YOĞUN OLDU
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.yılında, yapılan Anma programı, Hükümet Konağında düzenlenen resmi törenle başladı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “10 Kasım Atatürk’ü Anma” etkinliklerine katıldı.
ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYMA TÖRENİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törende sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Avcılar Belediyesi adına Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, İstiklal Marşı okundu. Anma törenine Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, garnizon komutanı, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN TOPRAK: “SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ”
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, edebiyete intikalinin 77.yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi. Başkan Dr. Toprak; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.yılındayız. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ inancıyla bizlere emanet eden, Mustafa Atatürk’ün emanetlerine, ilkelerine, devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağımız kararlılığıyla onu bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.
BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI
Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen anma törenlerinin ardından, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anma Programı”na katıldı.
Avcılar Kaymakamlığı’nın katkıları ile Avcılar Güngör Tekiner Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, etkinliği düzenleyen Güngör Tekiner Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerini kutladı.
ATATÜRK PARKINDA ANMA TÖRENİ
Avcılar Atatürk Parkı’nda bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla geleneksel “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” düzenlendi. Çeşitli partilerin ve sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından Ata’mızın ölüm saati olan 9.05’te saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.
AVCILARLI KADINLAR ANITKABİR’DE
Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclisi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Avcılar Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Anıtkabir ziyaretinde Atatürk Mozolesine karanfil bırakan kadınlar, saygı duruşunda bulundu. Geziye katılan kadınlar Atatürk Mozolesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Atatürk’ün özel eşyalarının bulunduğu bölümlerde duygulu anlar yaşadılar.
image
image
image
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA