SON DAKİKA

Haberertesi

AVCILAR DEPREMİ UNUTMUYOR

AVCILAR DEPREMİ UNUTMUYOR
Bu haber 18 Ağustos 2016 - 10:37 'de eklendi ve 319 views kez görüntülendi.

MARMARA DEPREMİ’NİN 17. YILINDA YAŞAMINI YİTİREN VATANDAŞLAR AVCILAR’DA ANILDI
Avcılar Belediyesi ile CHP İstanbul İl Başkanlığı Afet ve Deprem Komisyonu, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremin 17. Yılında “Afet Bilinci” paneli ve “Anma Töreni” düzenledi.
UZMANLAR AVCILAR’DAN UYARDI
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Afet Bilinci paneli öncesi kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından tiyatro salonunda gerçekleşen panele, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, yer bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ile Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, AKUT kurucu üyelerinden Nasuh Mahruki, Jeolog Esen Arpat, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık, CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar katıldı.
CHP İl Başkan Yardımcısı Ufuk Özdündar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, depremde kadının önemi, 17 Ağustos 1999 depreminden bugüne kadar ülkemizde alınan önlemler ve kentsel dönüşüm konuları konuşuldu.
​Avcılar belediye başkanı Toprak: “Kentsel Dönüşüm İçin Atatürk’ün İzinden Gidiyoruz”
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Avcılar’da bir afet kültürü oluşturmak üzere her ayın son pazartesi günü, Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) adı altında toplantılarımızı düzenliyoruz. Avcılar’ın bir sloganı var, depremin ne zaman ve kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olacağımız önemli! Avcılar’ın güvenli bir yapıya dönüşmesi için göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Toplumun sorunu ne ise, o yönde kurumsal yapılarını oluşturduk. Kadın sorunu vardı Kadın Müdürlüğünü kurduk, sporla ve sanatla ilgilenilmesi gerekiyordu konservatuar kurduk, spor okullarımızda uzman eğitmenler eşliğinde eğitim veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu işlerde, kurumsallaştırarak ve akademikleştirerek gitmiş olduğunu görüyoruz. Onun için bizde Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek, Kentsel Dönüşümü kurumsallaştırmak adına müdürlüğünü kurduk. Avcılar’da olası bir afet durumu sonrası hayatı ne kadar hızlı normalleştirebiliriz bunların planını yapıyoruz. Toplanma yerlerinden süresiz enerjili akıllı direklere, toplanma alanlarında yiyecek ve barınakların hazır bulundurulmasından olası bir afet durumunda Avcılar ‘da yaşayan engelli bir vatandaşımızı kimin kurtaracağına kadar, hesaplarımızı yapıyoruz. Avcılar denilince akla ilk deprem değil, Japonya gibi depremle nasıl başa çıkıldığını gösteren şehir gelecektir” dedi.
Ellerde Karanfiller Yüreklerde Aynı Hüzün
Panelden sonra katılımcılar ve afet mücadele ekipleri, ellerinde meşaleler ve karanfiller eşliğinde Marmara Caddesi’nde yürüdü. Gönüllü kurtarma görevlilerinin sık sık düdük çalarak ve ‘Sesimi duyan var mı’ diye bağırdığı yürüyüş, 1999 Ağustos depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımız adına yaptırılan Deprem Anıtı’nın önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, depremin acısını yakından hissettiklerini, benzer acıların yaşanmaması için herkesi her ayın son pazartesi günü yaptıkları Afet Gönüllüleri Toplantısı’na katılmaya davet etti. Anma törenine katılanlar anıta birer karanfil bıraktı.
Fotoğraflar: Avcılar belediyesi basın bürosu
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA