SON DAKİKA

Haberertesi

SAYGIYLA ANIYORUZ

SAYGIYLA ANIYORUZ
Bu haber 10 Kasım 2015 - 5:36 'de eklendi ve 250 views kez görüntülendi.

ATATÜRK İÇİN YAZILANLAR
DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI LİDER İÇİN TARİHE IŞIK TUTAN MAKALELER
10 Kasım 1938’de yaşamını yitirmesinin ardından Türk ve dünya basınından isimler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü böyle yazmıştı.
* O, tarihin seyrini değiştirmek gibi bir mucize yapan büyük adamdır. Ve tarihe, “Türk milletini ölümlerden kurtaran adam” diye geçecektir. (ABİDİN DAVER)

* Biz ona nasıl ağlamayalım? Ağlıyoruz da dövünüyoruz da… Memleket, bugün baştan başa matem içinde, elem içindedir. (ERCÜMENT EKREM TALU)

* Atatürk fani olan şahsiyetiyle değilse ebedi olan eserlerine nakşolmuş maneviyatıyla aramızda yaşıyor ve yaşayacaktır. (YUNUS NADİ)

* Her şeyde o, bizden üstündü. Bundan sonraki hayatımız, ona bağımızı uzatmak içindir. Onun izinde öleceğiz. (HASAN ÂLİ YÜCEL)

* İNGİLİZ BASINI / Neslimiz, hiçbir millet ve devlet inkılabının Atatürk tarafından yapılan kadar fevkalade olmadığını anlayacaktır. (Daily Telegraph)

* AMERİKAN BASINI / Yirmi seneden daha az bir zaman içinde milletini iki bin sene ileriye götürdü. (New York World Telegram)

* ALMAN BASINI / Atatürk’ün tarihi eserinin kıymeti, gerçek önem ve kapsamı ile ancak daha sonra anlaşılacaktır. (Berliner Tageblat)

* BELÇİKA BASINI / Muhakkak ki Atatürk, zamanımızın en azimkâr ve yılmaz inkılapçısı idi. (Independence Belge)

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA