SON DAKİKA

Haberertesi

AL SANA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ!

AL SANA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ!
Bu haber 26 Kasım 2015 - 19:23 'de eklendi ve 450 views kez görüntülendi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL’E TUTUKLAMA TALEBİ
Cumhuriyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Can Dündar bu kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, “Sıra duruşmada, gazetecilik yargılanıyor” dedi. Dündar ve Gül’ün mahkemesi görülmeye başlandı.
NOT: (Haberi yayınladığımız dakikalarda Dündar ve Gül’ün Avukatları savunmalarını yapıyordu) gelişmeleri aktaracağız.
DÜNDAR VE GÜL İFADE VERMEK İÇİN ADLİYEYE GİTMİŞLERDİ
Savcılık, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İrfan Fidan’a ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından Dündar ve Gül, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. İki gazetecinin de ‘silahlı terör örgütüne üye olmak, siyasi veya askeri casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklamak’ suçlarından tutuklanması talep edildi.
CAN DÜNDAR: GAZETECİLİK YARGILANIYOR
Tutuklama talebinin ardından Can Dündar, Twitter hesabından bir fotoğrafını paylaştı. 7. Sulh Ceza Hakimliği Duruşma Salonu önünden bir fotoğraf paylaşan Dündar, “Sıra duruşmada, gazetecilik yargılanıyor” diye yazdı.
ADLİYEDE DESTEK İÇİN TOPLANILDI
Dündar ve Gül’e, çok sayıda meslektaşı ve CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi.
İFADE VERMEDEN ÖNCE AÇIKLAMA YAPTILAR
İfade vermeden önce adliye önünde basına açıklama yapan Can Dündar, “Biliyorsunuz MİT TIR’larında silah taşındığına dair yaptığımız haberden dolayı bir soruşturma yürütülüyor. Bizzat Cumhurbaşkanı’nın şikayetçi olduğu bir soruşturma bu” dedi. “Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun hükümet yalan söylüyorsa bunu bilme hakkını savunmaya geldiklerini” dile getiren Dündar, “Hükümetlerin hiçbir şekilde illegal yollara sapmaması gerektiğini göstermeye, kanıtlamaya, bunun savunmasını yapmaya geldik” dedi.
MAHKEMENİN GÖRÜLDÜĞÜ KATA GİRİŞ YASAĞI
MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanmaları istenen Can Dündar ve Erdem Gül’ün çıkarıldığı 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin bulunduğu kata savcılık kararıyla giriş yasağı getirildi.
CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL’E SUÇLAMA NEDENLERİ
“4 AYRI SUÇLAMA”
MİT TIR’ları haberi, Cumhuriyet Gazetesi’nde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle 29 Mayıs tarihinde yayımlanmıştı.
Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu haber hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasi ve askeri casusluk”, “Gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “Terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını bir basın açıklamasıyla duyurmuştu.
ŞİKÂYETÇİ: ERDOĞAN
Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet ve Dündar’dan kişisel olarak da şikayetçi olmuştu. Cumhurbaşkanı dilekçesinde, “Devletin menfaatlerini gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez” denilmiş ve Dündar’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenmişti.
KİRLİ OPERASYON
Bu haberden 2 hafta sonra da Erdem Gül’ün “Kirli Operasyon” başlıklı haberi yayınlanmış, orada da IŞİD bayrağının dalgalandığı Atme kampına nasıl cihatçı taşındığı, görüntülerle belgelenmişti. Haberde cihatçıları taşıyan otobüs şoförlerinin ifadelerine de yerverilmişti. Gül, 12 Haziran’daki haberinde de Erdoğan’ın yok dediği silahların, Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvarında yapılan inceleme raporunu yayımlamıştı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA