SON DAKİKA

Haberertesi

AKSÜNGER’DEN SUÇLAMALARA YANIT

AKSÜNGER’DEN SUÇLAMALARA YANIT
Bu haber 10 Nisan 2016 - 11:09 'de eklendi ve 270 views kez görüntülendi.

KILIÇDAROĞLU’NUN BİLİŞİMDEN SORUMLU BAŞDANIŞMANI VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDAL AKSÜNGER BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
CHP’den 50 milyon kimlik bilgisinin “bilisim.chp.org.tr” adresi üzerinden sızdırıldığı iddialarına yanıt geldi. Önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kimlik bilgilerinin çalınmasıyla ilgili siyasi partileri işaret etti, ardından kayyum atanan Zaman Gazetesi CHP’yi suçladı. İddialara CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger yanıt verdi. Aksünger, yeni bir algı operasyonu yapıldığını belirtti.
“SENARYO”
“Adalet Bakanının açıklamalarına baktığımızda siyasi partilerin üzerine attığı bir hikaye var şuanda kendinde. Güzel bir senaryo uydurmuşlar, güzel bir tiyatro yapıyorlar şu anda.” diyen Aksünger şöyle devam etti:
“Gündemi başka bir yere saptırma işi bugünde Adalet Bakanı tarafından yapıldı. Şimdi şöyle bir geçmişe baktığımız zaman 2004’le 2009 arasında bu memlekette bu kişisel verilerin hepsi alenen ortada saçılmıştı zaten. Ve parayla satılıyordu. Avukatların hepsi bu tür mailleri aldıklarını bugün tanıdığınız bir avukata sorsanız da mutlaka size söyleyecektir. Sadece avukatlar değil, emlakçılar, diğer bazı meslek gruplarının hepsi de bu verileri 300 lirayla 2000 lira arasında paraya sahip olabiliyorlardı. Ve 2010 yılında, daha doğrusu 2009’dan sonra UYAP projesi devreye girdikten sonra avukatların bu ihtiyaçları kalmadığı için bu arkadaşlarında müşterisi aslında kalmamış oldu bir yerinden. Ama diğer meslek gruplarına bunlar bunu satmaya devam ediyorlardı. Bu alenen bir konudur, herkeste biliyordu bu konuyu.”
O OPERASYONU HATIRLATTI
2010 yılında bir operasyon yapıldığını hatırlatan Erdal Aksünger, “Temmuz tam da tarihini de verebiliriz bunun. Temmuz aylarında 2010’da o operasyonla 7 ilde operasyon yapıldı. Bu operasyonun sonucunda birçok insan gözaltına alındı ve 12 kişide tutuklanarak cezaevine konuldu.
Şimdi soru sormak lazım. Bugün bunları, o gün bunları yakalayanlar, bunları sorgulayanlar ve bu işin kaynağının nereden geldiğini bildiklerini soru işaretinde söylüyorum. Biliyorlarsa bugün onu açıklamaları lazım. Peki biliyorsunuz ve bu 12 kişiyi cezalandırdıysanız bu verinin nereden geldiği noktasında operasyonu yapmamış olmanız bence bu ülkeye ihanettir o zaman.”
dedi.
SİYASİ PARTİLERDEN ÇIKMA OLASILIĞI DÜŞÜK
Bu verilerin siyasi partilere 2009 yılından itibaren verilmeye başlandığı kaydeden Aksünger, “İlk gelen verilerde anne kızlık soyadları da varmış siyasi partilerde. Sonrasından bunlar iptal edilmiş. Bu 2009 öncesi bir veriyse ve siyasi partilere de 2009’dan itibaren verildiyse bu veriler verilme şekillerinin hiç önemi yok. CD’yle veya DVD’yle veya başka bir yöntemle getirilmesinin hiçbir anlamı yok. Bunu anlatanlar bence biraz işi cehalet kısmına doğru itelemeye çalışanlardır. Verildiyse anne kızlık soy isimleri de var o dönemde. O zaman bu daha büyük bir dolandırıcılık için çok önemli bir veri. Bunu hepimiz biliyoruz. Buda şunu gösteriyor ki, siyasi partiler demek ki bu siyasi partilerden çıkma olasılığı çok düşük baktığınız zaman” dedi.
“MİT, EMNİYET VE YSK’DA VAR”
Bu verilerin YSK’da, Mernis’te, UYAP’ta, emniyet kurumlarında, MİT’te, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarında olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, “2014 – 2015 yıllarında biz 4 tane seçim yaptık. Bu 4 seçimin her seçimde 3 defa bu veri yeniden transfer edildi, 30’a yakın partiye verildi bunların hepsi. Çarptığınız zaman ortaya dev bir aslında mükerrer tablo çıkıyor. Peki neden 2014 ve 2015’in büyük verileri ortaya çıkmadı da 2009 ve öncesindeki veriler ortaya dökülmüş vaziyette ve kim dökmüş vaziyette? Bugün ne yapılmak isteniyor?” dedi.
AKP 2 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYOR
Partilerin bu verileri denetim için aldığını kaydeden Aksünger, “Şunu da biliyoruz. AKP’nin 2 yıldır bu konuda bir çalışma yaptığını da biliyoruz. Seçmen listeleri konusunda özellikle siyasi partilere bu listelerin kısıtlı bir şekilde verilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını biliyoruz. Bugün Ankara Hakimevi’nde AKP’nin kendi bir takım yargı organları, avukatlarıyla birlikte birkaç tane hakim gözetiminde yaptıkları operasyonu da biliyoruz neler yaptıklarını” diye konuştu.
“HANGİ BAKAN’IN DENETİMİNDE”
Bakanların ayrı açıklamalar yaptıklarına işaret eden Aksünger, “İçişleri Bakanı farklı bir açıklama yapıyor, Ulaştırma Bakanı bunların hiçbir önemi yok diyor kendisi. Adalet Bakanı da siyasi partileri hedef gösteriyor. Diğer bakanlarla ilgili konuda da ses çıkmıyor çoğundan. Peki, bu konu kimin sorumluluğunda? Bu memlekette bunun cevabını verecek adam yok. Bu sorunun cevabını verecek adam yok bu memlekette” dedi.
REFERANDUM HAZIRLIĞI İÇİN Mİ?
Adalet Bakanı’nın algı operasyonu yürütmesini yorumlayan Aksünger, “Bu bir seçim hazırlığı veya bir referandum hazırlığı ve bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge mekanizmasının dışına itelenmeye çalışıyor” dedi.
AKP RAHATSIZ OLDU
“Hedef Cumhuriyet Halk Partisi” diyen Aksünger, “Çünkü YSK’nın kendi sisteminin aynı benzerini biz burada kurduk. Ciddi bir denge denetleme sistemi ortaya koyduk. Ve AKP bundan rahatsız oldu” ifadelerini kullandı.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA