SON DAKİKA

Haberertesi

AKPINAR YILIN BELEDİYE BAŞKANI

AKPINAR YILIN BELEDİYE BAŞKANI
Bu haber 25 Şubat 2016 - 12:25 'de eklendi ve 414 views kez görüntülendi.

KARŞIYAKA’DA TOPLANAN İZMİR KENT KONSEYLERİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN MUTLU AKPINAR’I “YILIN BELEDİYE BAŞKANI” SEÇTİ
Her ay farklı bir ilçede toplantı yapan İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Şubat buluşması Karşıyaka’da gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, ilçeler yararına yapılacak hizmetler konuşuldu. Kent Konseyleri Birliği, hayata geçirdiği projeler ve eğitime verdiği desteklerden dolayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçti.
HİZMETLER KONUŞULDU
Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Savaş Kapucu, İzmir’deki 24’ten fazla kent konseyinin başkanları ve genel sekreterleri katıldı. Önümüzdeki süreçte İzmir için yapılması düşünülen ya da kararlaştırılan hizmetler masaya yatırıldı.
BAŞKAN AKPINAR: “BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kent konseyleri, insanların yaşadığı kentlerdeki hizmetler üzerinde söz sahibi olması noktasında büyük önem taşıyor. Biz, kent konseyleri ile sürekli ortak bir çalışma sergiliyoruz. Aldığımız çok prestijli ödüller tesadüf eseri değil. Halkla bütünleşerek, Kent Konseyi aracılığıyla da onların isteklerine kulak kabartarak bu noktaya geldik. Göreve geldiğimizden beri kentte yaşayan insanların daha mutlu olabilmeleri için çalışmalar yaptık. Yerel yöneticilik sadece bina yapmak, kaldırım yapmak, çöpü düzenli almak değildir. Bunlar tüm yerel yöneticilerin yapması gereken işler. Biz kentte yaşayan insanların daha huzurlu, daha mutlu olması için projeler üretiyoruz. Biz ‘Acıyı paylaşıp azaltmalı, mutlulukları paylaşıp çoğaltmalıyız’ anlayışıyla yerel yöneticilik yapıyoruz. Kent konseyimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla temizlik, doğa, eğitim ve daha birçok konuda hizmet sunuyoruz” dedi.
EĞİTİM VE İSTİHDAM
İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, “Ülkemiz gözyaşı, ateş, mutsuzluk, geçim sıkıntısı içerisinde bilinmezliğe doğru yol alıyor. Bu noktada her şeye rağmen yapılabilecekler olduğu bilinciyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm çalışma gruplarımız ve meclislerimiz eğitimi ön planda tutacak. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı sayesinde istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kent A.Ş. ile de bir protokole imza atmak üzereyiz. Bunu da buradan duyurmak isterim” dedi. Boyacıoğlu’nun konuşmasının ardından, toplantıya katılan İzmir Kent Konseyleri Birliği üyelerine Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı tanıtım filmleri gösterildi. Karşıyaka’nın Filizleri Projesi de Kent Konseyleri üyeleri tarafından büyük beğeni kazandı.
AKPINAR’A ANLAMLI ÖDÜL
Konuşmaların ardından, İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu, Başkan Akpınar’a anlamlı bir ödül takdim etti. Boyacığlu, İzmir Kent Konseyleri birliği olarak; Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’nin başarısı ve eğitime katkıları nedeniyle, ‘2015 Yılının Belediye Başkanı’ seçtikleri Akpınar’a plaket verdi. Toplantıda, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamak adına hayata geçirilen projeye ilişkin bir de sunum yapıldı. Karşıyaka’nın Filizleri’nin örnek bir proje olduğunu belirten kent konseyi başkanları, projenin kendi ilçelerinde de uygulanması için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi. Ayrıca, Atatürk’ün doğa sevgisi ve Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluk öyküsünün anlatıldığı sunumlar da ilgiyle izlendi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA