SON DAKİKA

Haberertesi

AKPINAR 28 AYLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI

AKPINAR 28 AYLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI
Bu haber 03 Ağustos 2016 - 22:28 'de eklendi ve 345 views kez görüntülendi.

KARŞIYAKA TÜRKİYE’NİN İNCİSİ OLACAK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 28 aylık görev sürecini sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri ve muhtarlar ile birlikte değerlendirdi. İki yılda 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Akpınar yeni ve fiziki projelerin de müjdesini verdi.
ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeleri, yatırımları ve yeni projeleri, ilçenin kanaat önderleri ile paylaştı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hemşehri derneklerinin yöneticileri ve muhtarlar ile Kent Restoran’da buluşan Başkan Akpınar, 28 ayda yapılan ve bundan sonra yapılacak olan yatırımları barkovizyon eşliğinde anlattı.
2 YILDA 60 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Karşıyaka’nın tüm mahallelerinde çalışma yürüttüklerini, sorun, talep ve önerileri tek tek çözdüklerini belirten Başkan Akpınar “Karşıyaka’nın Filizleri ile Avrupa’nın en iyi projesini hayata geçirdik. Oda Orkestrası ile sanat yatırımlarına yeni bir boyut kazandırdık. Sosyal, kültürel ve toplumsal anlamda fark yaratan, örnek alınan yüzlerce projeye imza attık. İki yılda 60 milyon liralık yatırımı ilçemize kazandırdık. Karşıyaka artık sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin gözbebeği bir ilçe. Önümüzdeki süreçte fiziki yatırımlarımıza ağırlık vererek hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
AKPINAR, 5 YENİ YATIRIMIN MÜJDESİNİ DE VERDİ
Başkan Akpınar, önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları yatırımların da müjdesini verdi. İşte o projeler:
OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE BUZ PİSTİ:
Proje, Örnekköy’de 3 bin 926 metrekarelik arazi üzerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek. Olimpik ölçülerde bir buz pisti inşa edilecek. Yüzme havuzu da 8 kulvarlı ve olimpik müsabakaların yapıldığı 50 metre uzunluğunda olacak. Tesiste aynı zamanda sporcu da yetiştirilecek. Proje çizimleri tamamlandı.
KISA SÜRELİ ENGELLİ DİNLENME MERKEZİ:
İnönü Mahallesi’nde inşa edilecek. Engelli çocuğu olan anne babalar, gün içindeki işlerini halledebilmek için, çocuklarını belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek. 21 çocuk kapasiteli olacak ve uluslararası standartlar baz alınacak. Dinlenme odası, etkinlik odası, çok amaçlı salon, yemekhane ve idari birimlere de yer verilecek. Önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkılacak ve bu yıl yapımı tamamlanacak.
SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİ:
Mavişehir’de, 55 yaş ve üzeri, evinde yaşayan vatandaşların bir araya gelebilecekleri, sosyal ve fiziki aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir tesis olacak. Emeklilik günlerini dolu dolu yaşamaları için koro çalışmaları, turistik ve tarihi geziler, çeşitli etkinlikler sağlanacak. Her türlü kurs ve spor yapma imkanı da sunulacak. Seminerler düzenlenecek.
AKADEMİ KARŞIYAKA:
Latife Hanım Mahallesi’nde hayata geçirilecek. Karşıyaka’nın gelişim hedeflerini gerçekleştirmek için; üniversiteler, STK’lar, bilim insanları ile ortak akıl oluşturacak, bu doğrultuda fikir ve proje geliştirilecek.
DOĞAL AFETLER VE KRİZ MERKEZİ:
Olası bir felakette, yerel düzeyde müdahale sağlanabilmesi ve buna ilişkin hazırlık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulacak. İnşaatı biten merkezin iç donanımı da tamamlanarak faaliyete geçirilecek. Teknolojik yöntemlerle eğitim çalışmalarının yürütüleceği merkezde, Kızılay ve AKUT gibi sivil toplum kuruluşlarına da bölge ofisi tahsis edilerek ortak çalışmalar yapılacak.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA