SON DAKİKA

Haberertesi

AKP’DEN ODUNPAZARINI KARALAMA GİRİŞİMİ

AKP’DEN ODUNPAZARINI KARALAMA GİRİŞİMİ
Bu haber 31 Mayıs 2016 - 16:42 'de eklendi ve 370 views kez görüntülendi.

HİZMETE SAVAŞ AÇTILAR
Odunpazarı’nın CHP’li belediye başkanı Kazım Kurt, İki yıllık görev sürecinde ilçeye çağ atlattı. Ancak kısıtlı olanaklar ve her türlü engellemelere rağmen alt yapı, çevre, sosyal belediyecilik ve turizme yönelik yapılan hizmetler AKP’lileri rahatsız etti.
GEÇMİŞİ UNUTUP KAZIM KURT YÖNETİMİNİ SUÇLADILAR
Kamu personelini de partili gibi getirip açıklama yapan AKP kadın kolları üyeleri CHP’li başkan Kazım Kurt ve çalışma arkadaşlarını suçladı.
ODUNPAZARI BELEDİYESİNDEN SERT AÇIKLAMA
Odunpazarı belediyesine karşı girişilen karalama kampanyasına karşı belediyeden yazılı bir açıklama yapıldı.
İŞTE O AÇIKLAMA:
AKP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde, belediyemiz ve Belediye Başkanımız aleyhinde çirkin bir üslubun kullanıldığı bir açıklama yapılmıştır.
DEVLET HASTANESİ PERSONELİNİ ZORLA GETİRDİLER!
Bu çirkin açıklama yapılmadan önce, AKP tarafından hiç de şaşırmadığımız bir hareket ortaya konulmuştur. AKP teşkilatı, Eskişehir Devlet Hastanesi’nde çalışan personeli baskıyla ve tehditle, zorlama bir biçimde açıklamaya getirmiştir. Zorla getirilen personellerin çoğu AKP üyesi bile değildir. Hatta bu işi yapmak için görevlendirilen kişi de, Hastane Personelinden Sorumlu Devlet Hastanesi çalışanıdır. Ayrıca bu personelin AKP ile ticari ilişkisinin de olduğu iddia edilmektedir. Bunun yanı sıra hastane personeli, 26 S 0720 plakalı Prenses marka kiralık bir araçla basın açıklamasının yapılacağı alana getirilmiştir. Sadece bu bilgiler bile bize, yapılan bu açıklamanın gerçekten uzak, kin ve nefretle yapılan bir açıklama olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra emekçi hemşehrilerimizi siyasete alet ederek, kin ve nefret dolu bir açıklamaya zorla getirmek, tam anlamıyla acizliktir.
ODUNPAZARI’NIN İLKELERİ CUMHURİYET VE ÇAĞDAŞLIKTIR
Kin ve nefretle yapılan bu çirkin açıklamaya karşılık şunu söyleyebiliriz ki:
Odunpazarı Belediyesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını, Atatürkçü çağdaş düşünceyi, laikliği, demokrasiyi, sosyal hakları, hukukun üstünlüğünü ve bilimi, bedeli ne olursa olsun savunan, koruyan ve yaşatan bir belediyedir. Yine Odunpazarı Belediyesi; din, dil, ırk ve mezhep ayrımının karşısında olan, bu ayrımı yapan gerici zihniyetle mücadele eden, tüm hemşehrilerine eşit yurttaş ilkesiyle eşit hizmet götüren, vicdanı olan ve vicdanı olan insanlar tarafından yönetilen bir belediyedir.
ŞEHİTLERİMİZİN SORUMLUSU HDP VE PKK İLE KOL KOLA GİREN AKP HÜKÜMETİDİR
Kin ve nefretle örülmüş bu çirkin açıklamayı yapan AKP teşkilatı, şunları sorgulamalıdır:
Bitmiş bir terörü 2002 yılından itibaren tekrar dirilten, AKP hükümetinin uyguladığı politikalar değil midir?
Algı operasyonlarıyla CHP ve CHP’li belediyeleri teröre destek oluyorlarmış gibi gösteren AKP’liler, şehit tabutlarının üzerine basa basa terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’la
görüşmek üzere İmralı Adası’na gitmemişler midir?
Açılım kılıfı altında 34 PKK’lıyı davul zurna eşliğinde Türkiye’ye getiren ve daha sonra ifadelerini aldıktan sonra salan AKP hükümeti değil midir?
Celal Talabani ve Mesut Barzani ile bir takım törenlerde omuz omuza açılış yapan kişi Cumhurbaşkanı değil midir?
Oslo görüşmelerine imza atarak, devletin bölünmez bütünlüğünü tehlike altına atan AKP hükümeti değil midir?
Dolayısıyla devletle terör örgütünü aynı masaya oturtarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına gölge düşüren, AKP hükümeti değil midir? Güneydoğu illerine, asfaltın altına yerleştirilen tonlarca patlayıcının sorumluluğu AKP hükümetinde değil midir?
Belediyemizi ve belediye başkanımızı eleştirenler, ülke yangın yeriyken yapılan, Cumhurbaşkanı’nın sözde sade ama milyonlar harcanan nikah törenini de bir incelemelilerdir.
Yine bu kişiler, bahanelerle 19 Mayıs törenleri iptal edilirken, milyonlar harcanarak, dünyanın en büyük üç boyutlu sahnesini kurarak yapılan Fatih 1453 kutlamalarına neden sessiz kalıyorlar?
Yine aynı kişiler, aynı gün üç şehidimiz varken ve ülke yangın yeriyken 16 Mayıs 2016 tarihinde AKP’li Bozüyük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Mustafa Ceceli Konseri”ni, dekoratif ışıklar eşliğinde yapılan havuz keyfini neden duymazlıktan geliyorlar?
Ayrıca bu açıklamayı yapan AKP’nin büyük ağabeyleri; “teröre prim vermeyin, sokağa çıkın, konsere gidin, alışveriş yapın, programlarınızı iptal etmeyin” dememişler midir? Bu söylem sadece AKP’li belediyeler ve seçmenler için mi geçerlidir?
Ne kadar algı operasyonu yapılırsa yapılsın hemşehrilerimiz şunu çok iyi biliyorlar ki, şehitlerimizin sorumlusu HDP ve PKK ile kol kola giren AKP hükümetidir. Ve analarımızın ahı mutlaka bu hükümetten çıkacaktır.
AKP’Lİ BELEDİYE ESKİŞEHİR’İMİZE “FUHUŞ YUVASI” DEDİRTTİ
Bir diğer konu ise, AKP’li belediyenin kültürel faaliyetleriyle CHP’li belediyenin kültürel faaliyetleridir. AKP, AKP’li belediye tarafından örf ve adetlerimizi içinde barındıran kültürel etkinlikler yapıldığını iddia etmiştir. Ancak şu noktayı kaçırmaktadırlar. AKP’li Odunpazarı Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yusuf Ziya Cömert’in de katıldığı bir panel gerçekleştirmiştir. Bu panelde Cömert, “Eskişehir fuhuş yuvası olmuş” şeklinde bir açıklama yapmıştır. AKP’li belediyenin düzenlediği kültürel bir etkinlikte, yine AKP’li belediyenin salonlarında hemşehrilerimize utanmazca küfürler edilmiştir. AKP’li belediye ve başkanı ise bu küfürler karşısında suskun kalmıştır. Susmak, onaylamaktır!
AKP’LİLERİN KÜLTÜR, SANAT, ÖRF VE ADETLERİMİZE BAKIŞI HASTALIKLIDIR
Buradan da görülüyor ki AKP’li belediyenin kültüre, sanata, örf ve adetlerimize bakışı bu kadar hastalıklıdır. Zaten AKP’li meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyemizin kültür sanat etkinlikleri için ayırdığı bütçeyi daraltarak, bu hastalıklı zihniyeti bir kez daha ortaya koymuştur.
Yine aynı zihniyet, modern dansları yasaklamak istemektedir. Yasak, bu zihniyetin temel felsefesidir. Odunpazarı Belediyesi, Dünya’nın dört bir köşesinin kültürel danslarını başarıyla sergilemektedir. Ayrıca, kültürümüz olan halk danslarımız hem sergilenmekte hem de binlerce hemşehrimize öğretilmektedir. Odunpazarı Belediyesi yurt dışında da halk danslarımızı sunmaktadır. Türkiye’nin dışındaki ülkeler de bizim danslarımızı öğrenmektedir. Yasakçı zihniyet bunu bilmez ama bu bir kültür alışverişidir. AKP zihniyetinin yaptığı gibi Vahabi kültürünün zorlamayla Türkiye’ye transferi değildir.
AKP’Lİ BELEDİYE KÜLLİYEDE DEFİLE DÜZENLEDİ
Dahası, AKP’li Odunpazarı Belediyesi, 29 Nisan 2012 tarihinde saat 14.00’te Kurşunlu Külliyesi’nde güzellik yarışması ve defile düzenlemiştir. Hatta bu defilenin duyurusu AKP’li belediyenin resmi web sitesinde yayınlanmıştır. AKP’li belediye ve başkanı ise, yine aynı zihniyette olan AKİT gazetesinin eleştirilerine ve sorularına sessiz kalmıştır. Bugün CHP’li Odunpazarı Belediyesi’ni kültürel faaliyet yapıyor diye eleştiren AK Kadınlar, ağır dekolteli elbiselerin görücüye çıktığı defile sonrası neredeydiler!?
İÇKİLİ BÖLGE SÖYLEMİNİ EMNİYET, AKP VE SABAH GAZETELERİ İFADE ETMİŞTİR
Başka bir konu ise içkili yerlerle ilgilidir. Odunpazarı Belediyesi’nin ağzından “içkili bölge” sözü hiçbir zaman çıkmamıştır. Çamur atanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Bu söylemi, “Eskişehir Emniyet Müdürlüğü” mensubu olduğunuz AKP ile istişare ettiği iddia edilerek kamuoyuna servis etmiştir. Ve yine bu söylem, AKP’nin gazetesi olan SABAH gazetesinde yayınlanmıştır. Yani bu istek Odunpazarı’nın isteği değil, Emniyet Müdürlüğü ve AKP teşkilatının isteğidir. Odunpazarı Belediyesi “İçkili Bölge” açmayacak, açılmasına da izin vermeyecektir. Kaldı ki, izin alan işletmeler, yine AKP hükümetine bağlı, Bakanı Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin almaktadırlar.
AK KADINLAR HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKALARININ İFLAS ETTİĞİNİ İTİRAF ETMEKTEDİR
Ayrıca bir başka konu da Odunpazarı esnafının ekonomik sıkıntı çektiğine dönüktür. AKP, yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin ekonomi politikalarının iflas ettiğini itiraf etmektedir. Ancak Odunpazarı Belediyesi esnafına sahip çıkmakta, turistik festivaller yapmakta ve ekonomiye can suyu vermektedir. Esnaflarımız yapılan etkinliklerden ve bu etkinlikler sayesinde gelen binlerce turistten oldukça memnundur. Esnafımız, Odunpazarı’nın tanıtımı ve daha çok turist sayısına ulaşılması çalışmalarına da destek vermektedir.
BİZİM İÇİN ÖNCE ESKİŞEHİR GELİR
Sonuç olarak şu çok açık ve net olarak bilinmelidir ki, Odunpazarı Belediyesi, Belediye Başkanı ve personeliyle yasaların izin verdiği ölçüde, devlet terbiyesini benimseyerek hemşehrilerine en iyi hizmeti vermeye gayret etmektedir. AKP’nin tüm engellemelerine ve baskılarına rağmen bu gayret devam edecektir. Çünkü her zaman söylediğimiz gibi, bizim için önce siyasi rant değil Eskişehir gelir.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA