SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN’DAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI

AHMET AKIN’DAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI
Bu haber 20 Kasım 2015 - 11:06 'de eklendi ve 374 views kez görüntülendi.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AHMET AKIN: “BALIKESİR’İMİZİN TERMİK SANTRALLER BÖLGESİ OLMASI KABUL EDİLEMEZ.”
AKP, Balıkesir’e termik santraller kurma konusunda ısrarcı.
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma’ya yapılmak istenen Termik santral ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Akın, açıklamasında şunları söyledi
“PAŞAKÖY’DEN SONRA SIRA BANDIRMA’DA”
Hükümete yakınlığı ile bilinen bir grup tarafından Paşaköy’de bulunan SEKA arazisine bir termik santral kurulması tartışmaları bitmeden şimdi de Bandırma Şirinçavuş’ta Termik santral kurulması çalışmalarına hız verildiği anlaşılıyor. Hatırlanacağı gibi 2009 yılında da Bandırma’ya termik santral kurulması için eski Maliye Bakanlarından Kemal Unakıtan’ın oğluna ait bir firmaya üretim lisansı verilmiş ve verilen izin Bandırma’lıların tepkisi ile karşılaşmıştı. Nitekim Bandırma Belediye Başkanımız tarafından konu Danıştay’a taşınmış ve Danıştay verilen bu iznin yürütmesini durdurmuştu. Ancak bu sefer de Bandırma’nın bir başka yerinde bir firma daha Termik Santral yapılması için çalışmalara başlamıştır.
“DÖNEMİN AKP MİLLETVEKİLİ DE KARŞI ÇIKMIŞTI”
Çevre ve insan sağlığına etkileri nedeniyle yapılmak istenilen bölgelerde yöre halkının yoğun tepkilerine neden olan Termik Santrallerden iki tanesinin ilimiz sınırları içerisinde kurulmak istenmesi hemşehrilerimizi ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Şirinçavuş’ta kurulması planlanan termik santral 2013 yılında da gündeme gelmiş ve tartışılmıştı. Bandırma’lıların tepkisi üzerine bu projenin iptal edildiği açıklanmıştı. Hatta dönemin AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan 07 Ekim 2013 tarihinde yaptığı ve basında yer alan açıklamasında “Şirinçavuş köyüne termik santral kurulacağını basından öğrendim. Bu gelişmelerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundum. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve yardımcısı Muhammed Balta ile bu konuyu görüştüm. Görüşmede, bölge milletvekilleri olarak insan ve çevre sağlığını tehdit edecek bu yatırıma izin vermeyeceğimizi dile getirdik. Bu gelişmelerden sonra bakanlık, projeyi iptal etti. Bu proje sonsuza kadar bitti.” dediği basınımızın kayıtlarında hala durmaktadır.
“PROJE SEÇİMLER NEDENİYLE ASKIYA ALINMIŞ”
Öyle anlaşılıyor ki proje Sayın Öztaylan’ın açıkladığı gibi iptal edilmemiş; Bu tarihten sonra yapılacak olan yerel yönetim seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için sadece ötelenmiş. Bütün bu seçim süreçlerinin tamamlanmasının hemen arkasından yılda 4 milyon ton civarında ithal kömürle çalışacağı belirtilen termik santral projesi tekrar hayata geçirilmiş ve ÇED süreci başlatılmıştır. Sonsuza kadar bittiği açıklanan proje hiçbir zaman bitmemiş sadece seçimlerin hatırına Bandırma’lı hemşehrilerimiz oyalanmıştır.
“PARTİ OLARAK KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çevreyle ve toplumla uyumsuz, yerel paydaşların karşı çıktığı projeleri doğru bulmuyoruz. Verimli tarım arazilerinde, ormanlarda, zeytinliklerde, balık üreme havzalarında ve SİT alanlarında enerji santrali kurulmasını da onaylamıyoruz. Bu nedenle hem Paşaköy’de kurulması planlanan, hem de Şirinçavuş’ta kurulma süreci başlatılan termik santral projelerini yakından takip ediyoruz. Doğal gaz ve ithal kömüre dayalı santrallere kısıtlamalar getirerek, bu kaynakların elektrik üretimindeki payının kademeli olarak azaltılarak, mevcut elektrik tüketimimizin üç katından fazlasına karşılık geldiği hesaplanan, ancak atıl konumda olan yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızın enerji üretimindeki payını artırmak yerine dışa bağımlılığı artıracak yeni enerji yatırımlarına hız verilmiş olması kabul edilemez.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA