SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN’DAN CUMHURİYET MESAJI

AHMET AKIN’DAN CUMHURİYET MESAJI
Bu haber 29 Ekim 2015 - 7:32 'de eklendi ve 447 views kez görüntülendi.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AHMET AKIN CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI
Akın, mesajında şunları ifade etti:
“Cumhuriyetimiz 92. yılına ulaştı. Ülkemiz, kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜK’ün ilke ve devrimleri ışığında çağdaş dünyanın saygın bir üyesi olma yolunda bütün engellemelere rağmen ilerlemesini sürdürmektedir. Bu ilerlemeyi durdurmak isteyenler geçmişte olduğu gibi, bugün de vardırlar, yarın da olacaklardır. Egemenliğin kaynağını halk olarak belirleyen Cumhuriyetimizin bu ilerleyişi geçmişte olduğu gibi bugün de durdurulamayacaktır.
Cumhuriyet bir aydınlama devrimidir. Eşitliktir, bağımsızlıktır, özgürlüktür. Halkın yönetime katılabilmesi ve kendini yönetebilmesidir. İçerde ve dışarda yedi düvele karşı verilen şanlı bir mücadelenin arkasından kurulmuştur.
Büyük Atatürk’ün dediği gibi kimsesizlerin kimsesidir. Sosyal Devlettir. Hukuk devletidir. Bütün bunlar için geniş halk yığınları tarafından benimsenmiş ve yüceltilmiştir. Sessiz, geniş halk kitleleri her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyete sımsıkı sahip çıkmaktadırlar. Cumhuriyeti kurucu ruhundan koparıp bir rejim değişikliği dayatması içinde olanlar çok iyi bilmeliler ki halkımız buna geçit vermeyecektir. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinde ortaya koyacakları güçlü irade bir takım hevesleri kursakta bırakacaktır.
Son yıllarda erozyona uğratılan Cumhuriyetimizin laik niteliğinin önemi ise hemen sınırlarımızın dibinde yaşanmakta olanlarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Laik Cumhuriyetin toplumsal huzur ve barışın çimentosu olduğunu herkes çok açık ve net bir şekilde görmüştür.
Aklın ve bilimin üstünlüğüne dayalı bir eğitim sistemi Cumhuriyetin en önemli amaçlarından olmuştur. Bugün ülkemizi niteliksiz bir eğitim sistemine mahkum edenler aynı zamanda Cumhuriyeti ve devrimlerini içselleştirememiş olanlardır. 1 Kasım seçimlerinden sonra kurulacak CHP hükümetinde nitelikli ve çağdaş eğitim tekrar Laik Çağdaş Cumhuriyetin temelini oluşturacaktır.
1 Kasım seçimlerinde halkımızı “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi” diyen Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmaya çağırıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve mücadele arkadaşlarını minnetle anıyorum.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA